קרע מורכב במיניסקוס ברך שמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

02/06/2009 | 14:20 | מאת: מוטי

להלן תוצאות בדיקת mri ברך שמאל:כמות קטנה עד בינונית של נוזל בברך.מוקדים ציסטים תת קורטיקלים בטיביה המקורבת באזור הספינות.הארכת זמני הרפיה בלשד העצם במדור הרדיאלי בטיביה ובפמור,מתאים לבצקת לשדית. המדור הרדיאלי מוצר יחסית.קרע מורכב בגוף ובקרן האחורית של המיניסקוס המדיאלי עם נגיעה בשול התחתון ובשול העליון באזור הקרן האחורית ובצקת לשדית במקום.המיניסקוס הלטרלי שמור.ה -acl מעובה מתאים לניוון מוקואידי.נוזל משני צדי ה-mcl כבטוי לקרע חלקי.pcl ו-lcl שמורים.מנגנון האקסטנציה תקין.מוקדים של כונדרו-מלציה פטלה סחוסית וגרמית בפסט המדיאלי.בגדולוניום האדרה עדינה של הסינוביה.האם לנתח או פיזיוטרפיה ? אשמח מאד על ההמלצה וההסבר.

אין פרטי גיל וכד' אולם אם פיזיוטרפיה וכד' לא פתרו הבעיה יש לשקול ביצוע ארטרוסקופיה אבחנתית/טיפולית

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית