פריצת דיסק L5-S1

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

20/05/2009 | 12:30 | מאת: רן

אני בן 35 בריא בד"כ. לפני כשנה התחלתי לסבול מכאבים בגב התחתון. לאחר בירור עם אורטופד זוהתה הפריצה והומלץ על פיזיותרפיה. בהמשך המצב השתפר לסרוגין כאשר לפני 3 חודשים סבלתי מהתקף והחמרה בהקרנות לרגל שמאל. לאחר חודש עברתי התקף נוסף ומאז הנני סובל מכאבים ברגל שמאל, בעיקר לאחר ישיבה, גרירת רגל לאחר ישיבה, לאחר שינה מרגיש בסדר. בבדיקת MRI אובחן: פריצת דיסק גדולה לאחור ולשמאל, בגובה L50S1, אשר גורמת ללחץ קשה על החצי השמאלי של השק התקאלי ועל השורש S1 משמאל ברצסוס הלטרלי. האורתופד טען כי ההחלטה אם לעבור ניתוח (רגיל ולא אנדוסקופיה עקב המיקום הנמוך והצידי) בידיי. האם יש משמעות לדחיית הניתוח מבחינת יכולת ההחלמה? מה הסיכויים שבעזרת פיזיותרפיה נוספת אגיע לשחרור מכאבים? מה הם נתוני ההחלמה / הצלחה מניתוח זה? מהם הסיכונים? מה השיפור הצפוי בתפקוד ובכאבים? האם הניתוח מגדיל את הסיכון לעבור פריצת דיסק נוספת? האם רכיבה על קטנוע עלולה להחמיר את המצב? הוצע לי לעבור טיפול בכאב באמצעות זריקה אפידורלית פורמינלית, מה זה אומר? מה ההשלכות, הסיכונים והאם זה יפגע בי אם אחליט לעבור לבסוף ניתוח? במה בעצם מטפלת הזריקה האפידורלית פורמינלית? אני חש לאחרונה חולשה ברגליים, האם טיפול בזריקה יפתור גם את בעיית החולשה ברגליים? תודה מראש, רן

אני מעריך/מקוה כי שאלת את הרופא המטפל את שלל השאלות שהפנית. בקיצור ניתן לאמר כי פעולות כגון הזרקה אפידורלית, פורמינלית, ו/או ניתוח, מקצרות שמשעותית את משך התחלואה. כל זאת בהיעדר סימני שיתוק או אובדן שליטה על סוגרים

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית