וירוס פולינומה אצל מושתל כליה

דיון מתוך פורום  השתלות בשיתוף מרכז רפואי רבין

10/03/2004 | 19:12 | מאת: JINI

אשמח לקבל כמה שיותר פרטים (גם לינקים בנושא יעזרו) אני מושתל כליה (4 חודשים) והתגלה אצלי חידק פולינומה( מקווה שלא טעיתי בשם פולינומה) רמות הקריאטנין לא הכי יציבות התחיל ב 1.4 לאחר ההשתלה וכיום 2.2 אשמח לקבל מידע בנושא תודה

13/03/2004 | 22:24 | מאת:

לJINI שלום, וירוס הפוליומה ( מסוג BK )הוא וירוס שקיים בדרכי השתן של רב האנשים כבר מהילדות ולא גורם בדרך כלל כל נזק. לאחר השתלה נלקחות תרופות המורידות את היכולת החיסונית של הגוף והדבר גורם להתפרצות של וירוס הפוליומה. במושתלי כליה הוא גורם לסוג של דלקת בכליה ( נפרופטי) ואז בדרך כלל רואים עליה הדרגתית בקראטינין .האבחנה נעשית על ידי ביופסיה של הכליה וכן בדיקה של הוירוס בבדיקת PCR . ברב המקרים שיש פוליומה נפרופטי נמצא את הוירוס לא רק בשתן אלא גם בדם. הטיפול החשוב ביותר הוא הפחתה של כמות התרופות נוגדות הדחייה והמינון שלהן על מנת לאפשר לגוף לדכא את הוירוס. כל טוב ד"ר רותי רחמימוב

16/03/2004 | 19:09 | מאת: jini

מה הניסיון בארץ בטיפול בוירוס זה ומה סיכוי ההצלחה להיפטר מוירוס זה בעקבות הפחתת התרופות . מצאתי באינטרנט שורוס זה די חדש ברפואה 3-4 שנים תודה על התגובה

19/08/2004 | 00:27 | מאת: לילי

אני מושתלת כליה כשנה וחצי ואשמח לקבל מידע רחב יותר על וירוס הפוליומה וכיצד אפשר להימנע ממנו. בתודה מראש לילי.