שחזור-הרשתית

דיון מתוך פורום  השתלות בשיתוף מרכז רפואי רבין

18/01/2004 | 14:11 | מאת: דור

לדר' אלכס יוסים שלום רב, אשמח לדעת האם יש בידך אינפורמציה עדכנית אודות השתלות של תאי-גזע או תאים עובריים ברשתית-העין, כאופציה לטיפול במחלת-העיניים רטיניטיס פיגמנטוזה בעתיד. באיזה שלב התפתחותי נמצאים המחקרים בנושא, ואיזה מסוגי-התאים נראה כבעל הפוטמציאל הרב ביותר בשחזור של רקמות פגועות ברשתית? האם יש באפשרותך להעריך בתוך כמה זמן יעברו השתלות מעין אלו לישום שיגרתי בחולים? בברכה, דור.

19/01/2004 | 09:08 | מאת:

קיימות 3 שיטות נסיוניות להשבת ראייה במחלות רשתית נווניות כגון רטיניטיס פיגמנטוזה (RP) וניוון המקולה (AMD): השתלה כירורגית של שכבת רשתית דקיקה ממקור עוברי בתוך הרשתית הנגועה, השתלת תאי גזע בתוך העין וטיפול גנטי. בין שלושת השיטות שמניתי, למרות שאף אחת מהן עדיין לא מיוסמת בבני האדם, המתקדמת ביותר היא השיטה הגנטית. חוקרים מאוניברסיטת קליפורניה שבברקלי הצליחו לשקם ראייה בכלבים על ידי הזרקה לתוך העין חלבון המכונה RPE65. באוניברסיטת הרוורד שבארה"ב הוזרקו תאי גזע ממקור עצבי לתוך הרשתית החולה. לאחר זמן מה, ניתן היה לראות שהתאים הנ"ל הפכו לתאי הרשתית, אך היו חסרים קולטנים רגישים לאור (PHOTORECEPTORS). על מנת להתגבר על מכשול זה, מנסים כעת החוקרים להשתמש בתאי גזע שמקורם ברשתית. נראה שיעברו עוד שנים רבות עד שניתן יהיה לרפא מחלות הרשתית הגורמות לעיוורון על ידי החלפה או הצמחה של התאים חדשים ברשתית. הטיפול העתידי ייתבסס קרוב לוודאי על שילוב של טיפול גנטי עם השתלת תאי גזע.

19/01/2004 | 11:36 | מאת: דור

לדר' יוסים שלום רב, תודה רבה על האינפורמציה המאוד מעניינת, הרצינית והמפורטת לשאלתי. אך, בכל זאת, האם יש באפשרותך להעריך האם יש סיכוי, שהדבר יהיה רלוונטי עבור אנשים בגילי? (אני בשנות העשרים לחיי, וסובל מ-RP). האם יש סיכוי לישומן של הטכנינקות האלו באנשים בתוך עשר או חמש-עשרה שנים (כלומר, כמה שנים הן לדעתך שנים רבות, והאם יש מקום לקוות, שאדם בגילי עוד יזכה להנות מישומה של הטכנולוגיה המדוברת)? אודה לך מאוד על התייחסותך. בברכה, דור.

22/01/2004 | 16:21 | מאת: אמיר

שלום יש לי בעיה ברישתית של העין שניקראת קרטוקונוס אני בן 30 זוהיא בעיה מולדת כניראה שרק ליפניי שנתיים גיליתי שהיא קיימת ,המצב מדרדר מעז שאני מרכיב מישקפיים ,שגם הם מאפשרות לי ראיה של70 אחוז האים יש איזה שהוא תיפול אואיזה דרך אשמח מאוד לישמוע דעת מומכים בתודה אמיר

23/01/2004 | 08:42 | מאת:

אנא, פנה לפורום עיניים.