לוקמיה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

10/01/2001 | 09:19 | מאת: אורנה

למנהל פורום המטולוגיה שלום! הצגתי לך שאלה בתאריך 8/1 בקשר לתרופות המתאימות לCML וטרם נענתי . אודה לך אם תעיין בשאלתי ותענה לי בהקדם האפשרי. בכבוד רב אורנה

10/01/2001 | 13:53 | מאת: תשובת מנהל הפורום

שלום אורנה עניתי לך באותו יום ששאלת, אבל אני רואה שאכן הכל נמחק, גם שאלתך וגם תשובתי. מוזר. אפילו צרפתי לך לינקים אחדים. חבל. לעצם הנושא: התרופה החדשה נגד CML מכוונת כנגד החלבון / האנזים שנוצר בתאים החולים בהשראת הפגם הכרומוזומלי המיוחד ל- CML (כרומוזום פילדלפיה). חלבון זה הוא הגורם להיווצרות המחלה ולכן הטיפול הספציפי נגדו (אולי בשילוב תרופות כימותרפיות "רגילות") צפוי להביא לתוצאות טובות יותר מאשר הטיפולים שניתנו עד כה. ב- AML המנגנון לא ברור די הצורך ואינו דומה לזה של CML ולכן תרופה זו לא סביר שתשפיע ב- AML. ל- AML יהיה צורך למצוא את המנגנון הספציפי ולהתאים טיפול ספציפי. אציין שתי נקודות צדדיות: 1. יש מקרים של AML שהם משניים ל- CML או שיש להם את ההפרעה הכרומוזומלית הזהה ובמקרים אלה אולי הטיפול החדש יסייע. אין לי מידע על נסיונות טיפוליים בהקשר זה. 2. יש חוקרים שהראו שלתרופה החדשה יש גם פעילות נוגדת c-KIT ו- PDGF שהם חלבונים שיש להם פעילות במחלות המטולוגיות אחרות, כך שאולי גם שם יהיה החומר לעזר, אבל זה מוקדם עדיין. בברכה

10/01/2001 | 14:03 | מאת: רוז

ואפילו פתחתי כדי לקרוא.

11/01/2001 | 02:32 | מאת: תשובת מנהל הפורום

יש הרבה דעות לגבי מנגנון הפעולה של אינטרפרון ב- CML, אמנה כמה: 1. Therefore, one mechanism of action of IFN-alpha in vivo may involve decreasing endogenous IL 10 secretion (thereby reducing suppressive effects on T cell reactivity) and increasing IL 1beta secretion (thereby enhancing antigen presentation) כלומר - הגברת זיהוי התאים החולים כחולים/זרים לתאי מערכת החיסון ושיפור התגובה האנטי לאוקמית של הגוף. 2. פעילות המזרזת את מות התאים (הגברת אפופטוזיס) ו/או דוחפת אותם להתמיינות (דיפרנציאציה) לתאים בשלים יותר. 3. Interferon-alpha: mechanisms of action in chronic myelogenous leukemia in chronic phase. Guilhot F, Lacotte-Thierry L Departement d'Hematologie et Oncologie Medicale, Hopital Jean Bernard, CHU la Miletrie, Poitiers, France. Interferon-alpha has been shown to induce complete haematologic responses in chronic myelogenous leukemia patients and also cytogenetic responses. There is a clear correlation between cytogenetic responses and survival improvement. There is not a unique mechanism of action of IFN-alpha. IFN-alpha acts directly against leukemic cells and there are also other mechanisms of action such as immune stimulation, gene regulation and growth factors or interleukin stimulation. 4. פעילות ישירה נגד התרבות התאים These findings provide the first in vitro model for cytogenetic conversion and suggest that direct antiproliferative effects of IFN-alpha account for the cytogenetic response observed clinically 5. השפעה על אוכלוסיות הלימפוציטים בגוף ודרך זה השפעה על ה- CML בדרך כלשהי: We conclude that an increase in absolute number of CD19+ and CD56+ lymphocytes is observed in CML patients achieving a CCGR with IFN-A compared to patients with lesser responses. These changes could have functional consequences in the control of the disease 6. דיכוי ייצור החלבון הפתולוגי של הגם הפגום Blood 1998 Jan 15;91(2):641-8 Suppression of cell proliferation and the expression of a bcr-abl fusion gene and apoptotic cell death in a new human chronic myelogenous leukemia cell line, KT-1, by interferon-alpha.. ויש עוד.......

מנהל פורום המטולוגיה