שבירת קפילרות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

02/03/2003 | 18:07 | מאת: דנה

מהי שבירת קפילרות? קשורה לסימנים כחולים שמופיעים אם אני לא טועה? האם זה מזיק? מדוע היא נגרמת , מלבד החוסר בויטמין C?

02/03/2003 | 18:51 | מאת: תשובת מנהל הפורום

מזיק ? זה ביטוי של נזק לדפנות בכלי הדם - שכפי שציינת יכול להיווצר במחסור בויטמין C - אך גם יכול להיות במחלות אחרות של כלי הדם ומחלות של רקמת החיבור (אהלרס דנלוס, למשל, או כאשר יש טלאנגיקטזיות מרובות ובעוד מחלות, גם סכרת). הביטוי אמנם הוא פורפורה (= דימומים נקודתיים תת עוריים) , אבל במקרים אלה הבעיה היא בכלי הדם ולא "המטולוגית". תופעה דומה יכולה להיות בגלל הפרעה במערכת הקרישה, תפקוד לקוי של הטרומבוציטים. יש תבחין של שבירות קפילרות ע"ש רומפל-לידה ששימש בעבר לבדיקת תפקוד הטסיות. כיום בודקים זמן דימום או ישירות את התפקוד. http://www.mdadvice.com/library/test/medtest117.html

מנהל פורום המטולוגיה