נויטרופילים

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

26/02/2003 | 12:36 | מאת: דנה

שלום, בני בן שבוע. בתהליך הלידה עלה לי החום ל-38 בשעה האחרונה. מיד עם הלידה קיבל הילד אנטיביטיקה. במהלך השבוע הייתה צהבת שטופלה ועברה. ביום הראשון בספירת הדם ה-WBC היה נמוך כ- 4 והיום הוא תקין. הנויטרופילים היו תקינים בלידה 1.3 במהלך השבוע ירדו ל-- 0.2 והיום 0.41. נעשו בדיקות רבות, אולטרסאונד כבד, ראש, בדיקת CMV ולא נמצאה בעיה נוספת. הוחלט על טיפול ב- נאופוגן. שאלתי: ממה יכולה לנבוע הבעיה? האם נכון היה להתחיל טיפול בנאופוגן למרות שהחלה עליה טבעית של הנויטרופילים?

26/02/2003 | 13:03 | מאת: תשובת מנהל הפורום

איני יכול בודאות לדעת ממה נובעת הבעיה. יתכן שזו התוצאה של ספסיס נאונטלי. הנאופוגן לא עושה רע. הוא רק מזרז הבשלת הנויטרופילים ושחרורם לדם ובכך יכול לסייע לתינוק להתמודד עם הזיהום שככל הנראה הוא סבל ממנו. רפואה שלמה לשניכם.

26/02/2003 | 13:07 | מאת: דנה

26/02/2003 | 15:11 | מאת: ALEX

איני בא לחלוק על המלצת הרופא , אני מכבד מאוד את חוות דעתו אך מנסיון אישי עם נאופוגן ישנה אפשרות של הופעת כאבים בעת נטילת התרופה בעצמות או באזורים רגישים בגוף (אשר עברו טראומה) ואולי הסיבה לכאבים נעוצה במינון

מנהל פורום המטולוגיה