Bexxar - Zevalin
דיון מתוך פורום המטולוגיה
אבא שלי חולה בנון הודג'קינס לימפומה. בחודש האחרון היתה לו חזרה של המחלה. יש לו anaplastic diffused large b-cell הוא כבר עבר השתלה עצמית, CHOP ריטוקסאן, EPOCH עתה הומלץ לו בקסר או זוולין לאחר סבבים של eshap רציתי להבין למה התרופות לא מאושרות לשימוש בארץ למרות שבארצות הברית הן מאושרות?
זו שאלה שיש להפנות למשרד הבריאות.
ככלל, העובדה שתרופה מאושרת לשימוש במדינה לשהי אינה מחייבת אישורה במדינה אחרת. לכל מדינה יש הליכים לרישום תרופות.
השאלה היא אם אתה יודע מה המחסומים שתוקעים את הסיפור. מהתגובה הראשונית שלך אני מבין שזה לא מוצא חן בעיניך, האם יש סיבות מהותיות או שכהרגלו משרד הבריאות מקשה כי יש תוצאות תקציביות?
לעצם הטיפול: הטיפול בנוגדנים הקשורים לחומרים רדיואקטיביים, גם אם אושר ע"י FDA בהתוויות מוגדרות במסגרת מחקרים קליניים, עדיין רחוק מלהיות טיפול יומיומי. עדיין לא ברור מה מתאים למי או מה דרך הטיפול הרצויה, מה ההשלכות הטוקסיות במלואן וכיו"ב. הדברים עדיין נלמדים ומתלבנים במחקרים קליניים. למרות זאת, כיון שמדובר באמת בחולה במצב קשה ולאחר מכלול טיפולים אגרסיביים , אני מציע לך לבדוק את האפשרות להכניס אותו לאחת מקבוצות המחקר המתנהלות בארה"ב או במקומות אחרים. אפשר למצוא מידע על ניסויים קליניים באינטרנט, ראה, לדוגמה (יש מחקרים רבים, אבל גם מה שאתה שואל לגביו מופיע שם): http://www3.mdanderson.org/~oncolog/protocolsapr02.html או כאן http://web.ucdmc.ucdavis.edu/rit http://www.vmmc.org/dbCancerClinical/sec2382.htm
ועוד משהו - לצערי, נדמה לי שהמחקרים הקליניים הנעשים כיום שוללים השתתפות חולים שעברו השתלת מח עצם בשלב קודם !!!