טחול מוגדל

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

04/01/2003 | 21:35 | מאת: א

שלום, אני גבר בן 33, בשנה האחרונה אני סובל מטחול מוגדל, אני מרגיש שהוא לוחץ על הצלעות והבטן מבפנים. גם בדיקת אולטרה סאונד הראתה שהוא מוגדל, אך לא מצאה סיבה לכך. יש לציין כי לפני מספר שנים אובחנתי עם טלסמיה מינור ורופא המשפחה אמר לי שיכול להיות שזו הסיבה להגדלת הטחול. (בנושא הטלסמיה מינור - אני ממוצא אשכנזי והבנתי שזה מצב נדיר) הטחול מציק לי ולעיתים אף כואב, האם יש משהו שניתן לעשות? האם הוא יכול "להתפוצץ" ? בדיקה מומלצת? האם יש רופא מומלץ בארץ שמתמחה בנושא הטחול? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
04/01/2003 | 22:49 | מאת: תשובת מנהל הפורום

כמה הטחול מוגדל ? מה גודלו ? מה משקלך ? טחול מוגדל עלול להיפגע ביתר קלות ממכה לבטן ואף להיקרע כתוצאה מטראומה קשה. האם יש לטחול המוגדל השלכות על ספירת הדם שלך ? האם יש סימפטומים נוספים - כמו חום, הזעה לילית, ירידה במשקל ? ברור שעליך להיות במעקב המטולוגי. איני ממליץ כאן על אנשים ספציפיים או מוסדות ספציפיים.

09/01/2003 | 05:08 | מאת: א

תודה על ההתיחסות, בבדיקה מלפני 8 חודשים הוא היה 14.5 ס"מ לגבי ספירת דם - לא יודע, גובהי - 190 משקלי 93 ק"ג, למעשה בחצי השנה האחרונה עליתי כ 8 ק"ג. חום - לא, הזעה לילית - לא הפרעות בשינה - כן. הייתי השבוע אצל כירורג שהפנה שוב להמטולוג ובמקביל לביצוע CT (התלבט עקב הקרינה...וחשב לשלוח לאולטרה סאונד) האם כדאי לבצע CT או שאולטרה סאונד מספיק?

18/01/2003 | 20:30 | מאת: גליה2

האם אפשר לחיות עם מחלת icp , ללא סטרואידים וללא הורדת הטחול. האם אפשר יש אלטרנטיבות אחרות. ושאלה נוספת, האם אני יכולה לטפל[ פוריות] עם נתונים נמוכים של טרומבוציטים.

מנהל פורום המטולוגיה