G6PD

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

07/01/2001 | 23:25 | מאת: רנית

האם יש קשר גנטי בין G6PD לבין אנמיה חרמשית, או שהופעת שתי הבעיות באנשים שונים במשפחה היא מקרית ?

08/01/2001 | 00:56 | מאת: תשובת מנהל הפורום

שלום רב אין קשר גנטי בין 2 המחלות. במספר מקומות באיזור חצי האי ערב- סעודיה, בחריין, נמצאה שכיחות גבוהה של 2 הפגמים בו זמנית (באותם אנשים) וההסבר שלהם לכך קשור לעמידות גבוהה יותר של חולי אנמיה חרמשית בנוכחות חסר G6PD כלפי גורמים גנטיים וסביבתיים. מחקר נוסף שניסה לבדוק קשר גנטי בין שני הפגמים שלל קשר כזה. בקונגו, בטורקיה ובמוזמביק לא נמצאה שכיחות כזו של 2 הפגמים בו זמנית (למרות שכיחות גבוהה של שני הפגמים) וכן במקומות אחרים.

08/01/2001 | 01:22 | מאת: רנית

תודה לך, האם בארץ במקרה שמופיע מקרה של אנמיה חרמשית (אצל יוצאי פרס, כורדיסטן), בודקים גם חסר של G6PD. ולהיפך?

מנהל פורום המטולוגיה