שטפי דם תת עוריים.

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

07/01/2001 | 23:16 | מאת: ציפקה

שלום רב ! מזה כחצי שנה , אני נתקלת בתופעה של הופעת שטפי דם בעיקר בידיים , לפעמים בפנים. לא כואב, אבל מאד לא אסטתי. בחודש הבא אהיה בת שישים. האם הכתמים מצדיקים בירור , או מצביעים על מחלת דם כלשהיא ? , או שזו תופעה השייכת לגיל. תודה על מתן תשובה ציפקה.

08/01/2001 | 00:11 | מאת: תשובת מנהל הפורום

שלום ציפקה האם שטפי הדם ספונטניים ? האם קורים בעקבות היתקלות במשהו או מאמץ כלשהו ? האם מופיעים בבודדת או בצרורות ? האם את נוטלת תרופות כלשהן ? או סובלת ממחלות כלשהן ? האם יש דימומים ממקור אחר ? אף? פה? שתן? דרכי עיכול ? האם נעשתה ספירת דם ? מה מספר הטסיות (טרומבוציטים) ? יש תופעה של "כתמי זקנה" (בלי לפגוע...), בעיקר בידיים, הנובעת משטפי דם קטנים בגלל דלדול רקמות שומן תת עוריות המותירים כתמים חומים לאחריהם בגלל שקיעת הברזל הנותר מפירוק הדם. אבל, צריך לראות כדי לקבוע. מה אומר רופא/ת המשפחה שלך ?

מנהל פורום המטולוגיה