אנמיה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

24/02/2001 | 18:56 | מאת: יוכבד

אני חולה באנמיה והרופא המליץ על תרופה, זריקה בשם eprex4000 או recormon השאלה היא מה היא התרופה הזאת? היכן אפשר להשיג אותה ? מה מחירה? ואם יש לה תופעות לוואי? תשובה אבקש לכתוב ב - e' mail הנ"ל בתודה יוכבד

24/02/2001 | 21:28 | מאת: תשובת מנהל הפורום

אפרקס הוא אריטרופויטין - ההורמון המפקח על ייצור כדוריות אדומות. תרופה זו ניתנת במקרים מיוחדים של אנמיה כמו אנמיה הנגרמת מאי ספיקת כליות קשה (העליה היא מקור עיקרי של אריטרופויטין בגוף האדם), אנמיה הנגרמת כתוצאה מטיפול בתרופות כימותרפיות נגד גידולים שונים (כדי לעודד ייצור מוגבר של דם) ובעוד מספר מקרים מיוחדים. תופעות לואי מעטות מאוד ובד"כ לא משמעותיות. לא כתבת מדוע רשמו לך תרופה זו, כלומר- מה סיבת האנמיה שלך, אבל אני מקוה שהתשובה מספקת. באשר לאיך משיגים אותה ? אם היא נרשמה לך בהתאם לאינדיקציה רפואית נכונה אז את אמורה לקבל אותה מקופת החולים שלך.

מנהל פורום המטולוגיה