כבד וטחול מוגדל

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

22/02/2001 | 19:26 | מאת: חנה

aשלום רב, כתבתי את בעייתי בפורום רפואת משפחה וייעצו לי לרשום בפורום זה. אני בת 32, בבדיקת דם נמצא שיש לי כולסטרול 360 ורמות גבוהות של בילירובין. הרופאה חושדת בצהבת אבל אמרה שאינה יודעת מה בדיוק יש לי, בשיחה עם רופא אחר היא מילמלה משהו על כדוריות דם אדומות. באולטרה סאונד נמצא שהכבד בעל אקוגניות גבוהה מהרגיל מתאים להסננה שומנית וטחול מוגדל באורך 19 ס"מ עם מרקם אחיד. ביום א' אני צריכה לעבור מיפוי של הכבד והטחול. אני מפוחדת מכל מיני זיהומים קטלניים וצהבות קטלניות, אין לי מושג מה יש לי והאם זה מסוכן, אודה לך על חוות דעת כלשהי, בברכה חנה

23/02/2001 | 11:50 | מאת: תשובת מנהל הפורום

שלום רב לא ניתן לענות לשאלתך (לגבי הסיבה להגדלה) בהעדר נתונים מספיקים. כבד וטחול יכולים להיות מוגדלים בגלל מחלת כבד או הפרעה בכלי הדם של הכבד, בגלל מחלה המטולוגית או בגלל מחלה זיהומית, או בגלל מחלה אוטואימונית. צריך לברר מדוע. ולא בפורום אלא במציאות. אני מציע שבשלב ראשון תיגשי למרפאה פנימית מיעצת באחד מבתי החולים או בקופת חולים ואח"כ יפנו אותך לפי הצורך - להמשך מעקב וטיפול - למרפאת כבד (גסטרואנטרולוגיה) או למרפאה המטולוגית או ימשיכו לטפל במרפאה הפנימית. הכל לפי האבחנה או כיוון האבחנה. כאשר יהיו בידייך נתונים נוספים ותוצאות בדיקות דם נוספות (ספירה, תפקודי כבד ועוד) אשמח לראות ולנסות לעזור יותר.

23/02/2001 | 14:45 | מאת: חנה

שלום רב, תודה רבה על תגובתך, אבל בכל זאת רציתי לדעת האם יש צורך בבדיקת מיפוי לכבד ולטחול, ע"ג ההפנייה רשום שיש לי הפרעה בתפקודי כבד פוספטאזה אלקלית 876 טראנסאמינזות גבוהות. האם יש לי משהו סופני? אני מאוד מפוחדת. בתודה מראש חנה.

מנהל פורום המטולוגיה