בדיקות דם בהריון

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

18/02/2001 | 10:22 | מאת: שני

שלום רב, אני בהריון בשבוע ה- 26. עשיתי בדיקות דם במסגרת בדיקת סוכר והרופא אמר שהבדיקות בסדר גמור. בכל זאת, רציתי לשאול מספר שאלות: ההמוגלובין שלי הוא כעת 11.4 כאשר בתחילת ההריון הוא היה13.10 . באיזה שלב בהריון זה יכול להחשב לאנמיה. שאלה נוספת: הערך של ה- Lympocytes הוא נמוך באחוזים והוא 14.7 , האם זה קשור להריון או שמא לזיהום שיש לי או למשהו אחר. בתחילת ההריון הערך היה 24.1 . הרבה תודות

18/02/2001 | 11:47 | מאת: תשובת מנהל הפורום

המוגלובין 11.4 בשבוע 26 יכול בהחלט להיות תקין. כמובן שהתשובה המוחלטת לשאלה זו תלויה בפרמטרים נוספים, כמו דופק, לחץ דם, סימפטומים, רמת ברזל וויטמינים וכיו"ב. בתקופה זו של ההריון יש עליה בנפח הדם ולכן ההמוגלובין "מדולל" יותר, אפילו אם אין כל סיבה לאנמיה. לגבי הלימפוציטים - מה שחשוב זה המספר האבסולוטי שלהם ולא האחוז (זה נכון תמיד ולא רק בהריון). בהריון יש בד"כ עליה במספר הלויקוציטים (עליה בתאים מסוג נויטרופילים) ולכן יתכן שאחוז הלימפוציטים ירד. אם מספרם המוחלט הוא בתחום בתקין הרי שלא נראה שיש בעיה.

מנהל פורום המטולוגיה