היפרוולמיה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

היריון בגיל מאוחר: מסוכן או כדאי להישאר אופטימיות?

בעשורים האחרונים עולה מספר הנשים הבוחרות להרות בגיל מאוחר. הטכנולוגיה אמנם מאפשרת יותר ויותר הצלחות, אך ככל שגיל האישה גבוה יותר, כך גדלים המכשולים שבדרך. על כל הסיכונים של היריון בגיל מאוחר – וגם קצת תקווה להריוניות המאוחרות שבדרך גילה (שם בדוי), אישה בת 62, שהקדישה את כל חייה לקריירה אקדמית, החליטה עם יציאתה לפנסיה שהיא רוצה להביא ילד לעולם. בגילה המתקדם, עם סוכרת קשה, הייתה זו משימה לא קלה. גילה הייתה תחת מעקב צמוד לאורך כל ההיריון, אושפזה פעמים רבות במהלכו והפכה לאתגר קיצוני עבור הרופאים שליוו אותה וניסו לשמור על שלומה ועל שלום העובר. ההיריון שלה, בסופו של דבר, הסתיים בהצלחה ובלידה של ילד בריא. האמצעים הטכנולוגיים הקיימים כיום אכן מאפשרים להרבה יותר הריונות להסתיים בהצלחה, גם בגילאים מאוחרים, אך הקשיים שבדרך רבים ומורכבים. רוב הנשים אמנם לא בוחרות להרות בגיל כל כך מאוחר כמו במקרה הנ"ל, אך כבר מגיל 35 ובעיקר אחרי גיל 40, כרוכה ההחלטה להרות בשורה של מכשולים וסיכונים אפשריים. על מנת להבין מהי הדרך המצפה...
ללמוד עוד על היפרוולמיה
היריון בגיל מאוחר: מסוכן או כדאי להישאר אופטימיות?-תמונה

בעשורים האחרונים עולה מספר הנשים הבוחרות להרות בגיל מאוחר....

מאת: מערכת זאפ...
09/12/2020
תוספי תזונה במעגל חיי האישה-תמונה

גיל ההתבגרות, גיל הפריון, תקופת ההריון וההנקה ולאחר מכן גיל...

מאת: ליטל...
08/06/2014
הידרותרפיה: לב אמיץ-תמונה

הידעתם? שימוש בהידרותרפיה - פעילות גופנית במים פושרים -...

מאת: פרופ' א....
01/07/2007

היפרוולמיה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום בת 27, בריאה. בבדיקת דם ב-2021 הקראטינין יצא 0.7 בבדיקת דם ב-2022 הקראטינין יצא 0.65 בבדיקת דם ב-2022 (חדשה יותר) הקראטינין יצא 0.52 - הייתי בהריון אם זה משנה. שמה לב שהקראטינין במגמת ירידה. הוא עדיין בטווח הטוב, אבל 0.51 זה הכי מינימום בטווח הטוב, וזה ממש מתקרב לזה. האם זה בסדר? מה זה אומר שזה כל הזמן יורד..?

היריון משפיע על בדיקת הקראטינין - בהיריון יש עליה בנפח הדם והקראטינין יורד באופן תקין. אם הוא לא יורד, זה מחשיד לקיום בעיית כליה. במקרה שלך הערכים תקינים.

היי , ההמוגלובין שלי 11.5 אני בשבוע 18 לפני ההריון היה13 אני נוטלת פולקס ומולטי ויטמין. האם מותר להוסיף עוד פולקס אחד ביום? האם יכול להיות חשש לעודף ברזל? יש לי גם נשירת שיער.

בטרימסטר שני יש אנמיה פיזיולוגית של ההריון- בשל עליה בנפח הדם ללא עליה מספיק מהירה בכמות הכדוריות האדומות ולכן המוגלובין 11.5 מתאים לשבוע ההריון ניתן ליטול עד שני כדורי פולקס ביום אך התייעצי עם רופא מטפל על הצורך יש דבר כזה עודף ברזל ואין ליטול יותר מנה שנדרש

שלום, אני נמצאת בשבוע 18 להריון ויש לי המוגלובין 10.7. רמת הברזל שלי תקינה לחלוטין ןעומדת על 136, והפריטין הוא 35 - גם תקין. גם לפני ההריון היה לי המוגלובין נמוך בין 11 ל 12 עם ברזל ופריטין תקינים. רופאת הנשים שלי אמרה שעליי לקחת ברזל כעת בשל ההמוגלובין הנמוך - לקחתי אך זה לא עוזר וההמוגלובין ממשיך לרדת (אולי מכיוון שאין זה קשור לברזל...?) לרופאת נשים אין תשובה ורק אומרת להמשיך עם הברזל. שאלותי - מה עליי לבדוק כדי להבין מדוע ההמוגלובין נמוך? האם להמשיך עם הברזל בכל מקרה? האם לקיחת פריפול כאשר יש לי רמת ברזל תקינה מלכתחילה יכולה להזיק לי? (לגרום לעודף ברזל?). אשמח לשמוע ממך. תודה רבה!

עוד דבר - ההמוטוסריט וכדוריות הדם האדומות גם נמוכים מהנורמה כמובן . B12 תקין. בדיקה לטלסמיה תקינה. תודה!

המוגלובין יורד כחלק מההריון בשל עליה בנפח הדם בדרך כלל לערכים סביב 10. במידה ואין חסר בברזל אין חובה לקחת ברזל. ההמוגלובין צפוי להתאושש לאחר הלידה.

היי, חוק פרנק סטרלינג אומר - ככל שנפח הדם הנכנס ללב בדיאסטולה (הרפיית הלב) גבוה יותר, כך נפח הדם המוזרק מהלב בסיסטולה (כיווץ הלב) גבוה יותר, וזאת ללא תלות בגורמי בקרה חיצוניים.. זו ההגדרה , אם כן בריצה כאשר הדופק מטפס למעלה , נצפה גם שהמאמץ יגביר את נפח הפעימה, אך לפי חוק פרנק סטרלינג שהדופק עולה דווקא נפח הפעימה צפוי לרדת- דופק מהיר גורם לפחות דם להכנס בכל פעימה ללב, והלב גם אינו מספיק להתמלא וכבר ישנה פעימה חדשה בה הלב מתכווץ.. אם כן כיצד יש עלייה בתפוקת הלב בעת ריצה? ( דופק* נפח הפעימה = תפוקת לב, לכן אם דופק עולה ונפח פעימה יורד צפוייה להשמר תפוקת לב דומה גם במאמץ)

התיאור שלך לגבי חוק פרנק סטרלינג הוא מדויק. עלייה בנפח הדם שמתקבל מהעליות מוביל לעלייה בנפח הפעימה. התיאור לגבי מה שקורה במאמץ אינו מדויק. ככל שהדרישה המטבולית מתגברת, עולה תפוקת הלב באופן כמעט לינארי לעלייה בדרגת המאמץ. התפוקה עולה על ידי עלייה הן בקצב הלב והן באמצעות עלייה בנפח הפעימה. רק בדרגות מאמץ גבוהות מאוד, או במקרים חרגים של לב חולה, יד ירידה בנפח הפעימה. בלב בריא זה קורה בשיא המאמץ קרוב מאוד לצריכת החמצן המרבית. אולם גם אז המכפלה של דופק בנפח פעילה עדיין מוביל לעלייה בתפוקת הלב.