פרדינזון 1

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

17/02/2001 | 18:48 | מאת: אורה

לדר' ציצוביץ שלום רב! ראשית כל אני מודה לך מאוד על תשובתך מיום 12.2.01 הנני מביאה במכתבי זה יותר פרטים על מצבי הרפואי . בעבר מכל מכה קטנה שקבלתי היו מופיעים סימנים כחולים על גופי והיה לוקח להם הרבה זמן לעבור. תקופה מסוימת הרגשתי חולשה ועייפות ויום אחד כמעט התעלפתי (התמוטטתי). נגשתי לבדיקת דם, באותו יום קבלתי את התוצאות והרופא אמר שהברזל ההומגלובין והתרומבוציטים נמוכים. ובקש שאעשה ספירת דם למחרת הבדיקה הפנה אותי רופא המשפחה לביה"ח שם עשו לי בדיקת דם ואלה היו התוצאות: Hb=10.6p Mcv = 65.8 Wbc = 5.700h Te = 65.000 l הרופא בקש שאעשה בדיקת אולטרה סאונד וספירת דם וכן שאקח כדור סלו פה, בדיקת האולטרה סאונד נמצאה תקינה. שבוע לאחר מכן עשיתי את בדיקת הדם בקופ"ח ורופא המשפחה התקשר בצהרים ואמר לי לגשת לביה"ח, בבי"ח עשו לי בדיקת דם ואשפזו אותי וכן נתנו לי עירוי של 20 בקבוקים אומרי-גם. התוצאות בימי האשפוז היו כדלהלן: 26.1100 היום שהגעתי לאשפוז HGB HCT MCV WBC RBC PLT 26.11.00 10.7 33.1 66.9 8.1 4.94 7.0 28.11.00 10.2 33.5 68.2 4.3 4.91 52.0 29.11.00 10.7 35.2 68.1 8.1 5.17 121.0 30.11.00 10.9 35.6 68.8 7.2 5.17 221.0 ה -30.11.00 היה יום השחרור מבי"ח . ב 4.12.00 הגעתי לבדיקה הרופא אבחן שיש לי Itp ורמת התומבוציטים היתה על 301.000 הרופא בקש שאמשיך עם סלו פה וכן שאקח כל בוקר 60 מ"ג פרדניזון. ב 12.12.00 הגעתי לביקורת התרומבוציטים ירדו (אין לי תוצאות). ב 27.12.00 הגעתי שוב לביקורת ורמת התרומבוציטים עמדה על 66.000 והרופא דבר על אפשרות של ניתוח (הסרת הטחול) ובקש שאעשה חיסון Pneumorax Hib ובקש שאמשיך עם כדורי סלו פה והפרדניזון. ב 3.1.01 הגעתי לבקורת התוצאות היו Hb=13.1p, Mcv=69.9 תרומבוציטים היו 32.000 והרופא ביקש שאמשיך עם ה סלו פה והפרדניזון הרופא בקש דחוף את החיסון שהזכרתי קודם. הוזמנתי ב 10.1.01 רמת התרומבוצטים עלתה ל- 116.000 . ב 22.1.01 הגעתי שוב לביקורת רמת התרומבוציטים ירדה ל- 18.000 . הוזמנתי שוב ב- 25.1.01 רמת התרומבוציטים היתה 20.000 . ב- 5.2.01 רמת התרומבוציטים היתה 8.000 ואז אושפזתי שוב, קבלתי 22 בקבוקים של אומרי גם במשך יומיים. הרופא בקש שאמשיך ב סלו פה והעלה את מינון הפרדניזון ל- 100 מ"ג . בעת השחרור מבי"ח היתה רמת התרומבצטים 114.000 ב- 11.2.01 רמת התרומבוצטים היתה מעל ל 300.000. ב 18.2.01 אני מוזמנת שוב לביקורת.טרם עשיתי את החיסון מאחר ולא מומלץ לעשות את החיסון בשעה שנוטלים פרדניזון. אודה לך מאוד אם תחווה את דעתך על התוצאות הנ"ל ועל דרך הטיפול הרצויה לדעתך. כמו כן בתשובתך מיום 12.2.01 הזכרתי כי היו לי כאבים בברכיים אמרת לי כי ישנה בדיקה לגילוי סבוכים של פרדניזון בהקשר לעצמות מהי אותה בדיקה שעלי לבקש מהרופא? תודה רבה אורה

17/02/2001 | 20:29 | מאת: תשובת מנהל הפורום

שלום רב אני מדגיש שהדברים שאני רושם כאן אינם בגדר המלצה לטיפול. הם חוות דעת שנכתבת לאור נתונים חלקיים וכתובים וללא כל מה שצריך כדי לתת המלצה מקצועית טיפולית. מהנתונים שהעברת נראה שהפרדניזון לא פועל את מה שמצפים ממנו לעשות, וכנראה הטיפול הרצוי הוא כריתת הטחול. נכון שהפרדניזון עלול להפריע לחיסון, אבל זה לא ודאי. כלל לא ודאי. ומכל מקום, אם הפרדניזון לא פועל אז אולי יש מקום להפסיק אותו ובמקרה שהטרומבוציטים שוב ירדו לחזור ולתת אימונוגלובולינים כהכנה לניתוח. (גם האימונוגלובולינים עלולים להפריע לחיסון ולכן צריך למצוא חלון זמן "נקי" כדי לעשות את החיסון). בכל אופן, ככל הנראה, הצורך בחיסון הוא קריטי יותר בילדים ופחות קריטי במבוגרים, ואפילו ניתן לעשותו לאחר כריתת הטחול אם אין דרך אחרת. לגבי ההשפעה על העצמות - בד"כ מדובר על תקופות ארוכות יותר של טיפול, אבל אם עדיין כואב לך - את יכולה לברר עם הרופא המטפל, אולי יעשו לך מיפוי עצמות (בלינקים שצרפתי לך בעבר הנושא מפורט ומצויינות הבדיקות המסייעות לאבחון).

מנהל פורום המטולוגיה