קרישת יתר

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

05/01/2001 | 09:13 | מאת: יוסי

בוקר טוב לך אילו בדיקות מומלץ לבצע לאישה שעוברת בירור מקיף של קרישיות יתר בגלל הפלות חוזרות? אודה לך הת התייחסותך אתה עושה עבודה נפלאה!!! בברכת שבת שלום יוסי

05/01/2001 | 12:06 | מאת: תשובת מנהל הפורום

שלום יוסי, ותודה אני מקוה שהשילוב של אנגלית ועברית יעבור חלק..... למרות הקשיים : ראשית יש כמובן לדבר, לשמוע פרטים רפואיים מלאים, לבדוק ולראות את בדיקות הדם השגרתיות (כולל מספר הטרומבוציטים), לברר אם אין סיבה בולטת לעין להפלות חוזרות, לברר אם יש סיפור משפחתי שיכול להתאים לקרישיות יתר ולבדוק אם לא היתה סיבה הורמונלית לכך. הבדיקות לאיתור קרישיות יתר כוללות בדיקות דם לאיתור הגורמים האפשריים הידועים (דגש על ידועים כי יש מקרים של קרישיות יתר שהסיבה להם אינה ידועה עדיין) לקרישת יתר: PT, PTT, PROTEIN C, PROTEIN S, AT-III,CIRCULATING ANTI COAGULANT בנוסף, יש לבדוק רמת הומוציסטאין בדם ולבצע את הבדיקות הגנטיות לאיתור הפרעות גנטיות ידועות: factor V-Leiden, prothrombin 20210 A allele, MTHFR הנה לינק למאמר יפה בנושא קרישיות יתר: http://www.hematology.org/education/hema99/bauer.pdf

05/01/2001 | 12:14 | מאת: תשובת מנהל הפורום

http://www.tigc.org/eguidelines/hypercoagstates.htm

09/01/2001 | 20:57 | מאת: יוסי

תודה רבה על תשובתך ועל המאמרים המעניינים. בברכה, יוסי

מנהל פורום המטולוגיה