לוקמיה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

31/12/2000 | 22:38 | מאת: רוז

האם אתה יכול להסביר מה ההבדל בין לוקמיה מילואידית לסוגים אחדים , אם יש הבדלים, מבחינת מהלך המחלה. התפרצות המחלה, דרכי טיפול, תוחלת חיים. אחוי ריפוי.

31/12/2000 | 23:18 | מאת: תשובת מנהל הפורום

שלום רוז יש לויקמיות מסוגים שונים, רבים מכדי לסקור אותם כאן בכמה שורות. לויקמיות שונות מתאפיינות לפי סוג התאים החולים, לפי אופי ומהלך המחלה, לפי גיל החולה ועוד גורמים. בהתאם לכך, לכל סוג יש טיפול שונה ופרוגנוזה שונה. לאוקמיה מילואידית היא לאוקמיה של תאים מסוג גרנולוציטים (סוג מסוים של תאי דם לבנים), אבל גם כאן יש לאוקמיה מילואידית כרונית ויש אקוטית ויש עוד תתי סוגים. תוכלי לקרוא סקירה על לאוקמיות באתר הבא ובפרקי המשנה שלו. http://www.merck.com/pubs/mmanual/section11/chapter138/138a.htm בברכה

08/01/2001 | 09:36 | מאת: אורנה

לד"ר ציצוביץ שלום רב! האם אתה יכול לפרט על התרופה החדשה ל- CML : STI ומה ההבדל בינה לבין האינטרפרון. תודה

21/02/2001 | 19:15 | מאת: מאיה בר

דר' ציצוביץ שלום רב, אני מסכימה איתך בקשר לכך שאת המחלה - לוקמיה אי אפשר לסקור ולהסביר במספר שורות , אני גם מסכימה איתך כי לכל חולה יש את הנתונים המשפיעים על חומרת המחלה.... אני חוקרת הרבה זמן על מחלה זאת משום שקרוב אלי חולה במחלה זאת... אני מאוד רוצה לדעת יותר, אך פניה ישירה לרופאים בקשר לקרוב עליו אני מדברת - אינה אפשרית. הייתי מאוד מעוניינת לדעת מהם התרופות, המחלה עצמה וממה היא מושפעת ומהם דרגות המחלה [ קשה , קלה, ] אך האתרים המוצאים לנו בספריות בימינו - לא מעודכן ודל מאוד ובאינטרנט הכל באנגלית... אני אשמח אם תשלחי לי חומר או אתר המפרט על המחלה - בעברית תודה רבה, מאיה בר.

מנהל פורום המטולוגיה