רגישות לפול

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

24/06/2002 | 10:14 | מאת: נטע

שלום רב, אני בת 32. לאחרונה גיליתי את הפול והתחלתי לאכול אותו. יש לי גם אנמיה, ונכנס לי חשש אולי חסר לי את האנזים glucose-6-phosphate dehydrogenase (G6PD). עד שאלך לרופא ועד שהוא יסכים לתת לי בדיקה, רציתי לשאול אילו סימנים מופיעים באדם שאכן חסר לו את האנזים הזה, והוא אוכל פול ? בתודה מראש נטע

לקריאה נוספת והעמקה
24/06/2002 | 10:57 | מאת: תשובת מנהל הפורום

פביזם - רגישות לפול - אצל מי שרגיש, עלולה לגרום להמוליזה (תמס דם) שביטויה הקליניים בעת מאורע אקוטי עם המוליזה חדה הם: כאבי ראש, סחרחורת, חום, צמרמורת, צהבת, שתן שחור / אדום והרגשה כללית רעה מאוד. אצל נשים פחות סביר שזה יקרה כי הגן של G6PD יושב על כרומוזום X ולנשים יש שנים כאלה. הסבירות ששני הגנים יהיו פגומים או ששניהם מנוטרלים בגלל אינאקטיבציה של X קטנה. יכולות להיות גם צורות קליניות קלות יותר שיתבטאו בהמוליזה לא קשה אבל יגרמו לירידת המוגלובין ולצהבת.

מנהל פורום המטולוגיה