רגישות לפול
דיון מתוך פורום המטולוגיה
שלום רב, אני בת 32. לאחרונה גיליתי את הפול והתחלתי לאכול אותו. יש לי גם אנמיה, ונכנס לי חשש אולי חסר לי את האנזים glucose-6-phosphate dehydrogenase (G6PD). עד שאלך לרופא ועד שהוא יסכים לתת לי בדיקה, רציתי לשאול אילו סימנים מופיעים באדם שאכן חסר לו את האנזים הזה, והוא אוכל פול ? בתודה מראש נטע
פביזם - רגישות לפול - אצל מי שרגיש, עלולה לגרום להמוליזה (תמס דם) שביטויה הקליניים בעת מאורע אקוטי עם המוליזה חדה הם: כאבי ראש, סחרחורת, חום, צמרמורת, צהבת, שתן שחור / אדום והרגשה כללית רעה מאוד. אצל נשים פחות סביר שזה יקרה כי הגן של G6PD יושב על כרומוזום X ולנשים יש שנים כאלה. הסבירות ששני הגנים יהיו פגומים או ששניהם מנוטרלים בגלל אינאקטיבציה של X קטנה. יכולות להיות גם צורות קליניות קלות יותר שיתבטאו בהמוליזה לא קשה אבל יגרמו לירידת המוגלובין ולצהבת.