אנמיה מגהלובלסטית

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

12/02/2001 | 20:10 | מאת: שירה

שאלתי בנושא אנמיה מקרוציטית, מגהלובלסטית. הבנתי שויטמין b12 , קשור בהתפתחות, בצמיחת הגרעין של הכדורית האדומה, לכן במקרים של חוסר בויטמין זה, נפח הכדורית ה m,c,v יהיה גדול מן הנפח הנורמלי ומכאן שמה..... כביכול הכדורית מחכה במח העצם להבשלת הגרעין. שאלתי היא האם אחוז ההמוגלובין גבוהה בכדורית , או נמוך? הרי מדובר באנמיה אשמח מאוד אם תענה לשאלתי ... יש לי בקרוב מבחן בנושא ... תודה רבה

12/02/2001 | 23:16 | מאת: תשובת מנהל הפורום

שלום שירה כמו שכבר כתבת - MCV גבוה (אלא אם כן יש חסר ברזל נלוה). ה- MCH גבוה כי כל כדורית מכילה יותר המוגלובין (החישוב נעשה ע"י חלוקת ההמוגלובין למספר הכדוריות האדומות). ה- MCHC (מחושב ע"י חלוקת ההמוגלובין בהמטוקריט) - תקין. בהצלחה בבחינה.

מנהל פורום המטולוגיה