לא מוצאים מה הבעיה. אשמח לעזרה.

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

04/12/2016 | 21:06 | מאת: קובי

הי, אני בן 40 , בבדיקות דם אני מקבל תוצאות מסויימות כבר יותר מעשר שנים, להלן התוצאות : RBC - כ- 4.31. HB - כ-12.2. HCT - 36.3% הברזל ומחסני ברזל בנורמה לפי הבדיקות דם. הייתי אצל המוטולוג ששלח אותי לבדיקות דם ( מבחנות על גבי מבחנות הוציאו ממני ) אני לא מבין את הבדיקות אבל כל התוצאות בעשרה דפים יצאו בצבע ירוק ( כלומר בנורמה ). לקחתי ברזל וויטמין C במשך 4 חודשים לבקשת הרופא. ושוב עשיתי בדיקות דם שנתנו אותן תוצאות בלי סטיה של עשירית הנקודה כלפי מעלה. אני חייב לדעת מה הסיבה לתוצאות האלה. בייחוד שאני מתכנן טיפוס לגובה של 5800 מטר ששם יש השפעה על הכדוריות האדומות. אשמח אפילו להגיע לפגישה. תודה מראש.

מדובר באנמיה קלה בלבד, במידה וזו הבעיה היחידה בדרך כלל עושים בירור המטולוגי סטנדרטי (ברזל, B12, מדדי דלקת וכו...) לפעמים מוצאים סיבה ולעתים לא. במידה ואין מוצאים סיבה לרב ההמלצה היא למעקב המטולוגי כל מספר חודשים.

מנהל פורום המטולוגיה