שלום ד"ר אודה לך בעזרה בהבנת פיענוח בדיקת PET CT

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

07/11/2016 | 20:22 | מאת: ערן

שלום ד"ר. אודה לך בעזרה בהבנה של פענוח בדיקת PET CT הנ"ל ממצאים: קיימת קליטה פתולוגית בגוש כ - 2 ס"מ באספקט אחורי מרכזי ותחתון בשד שמאל (suv max 5.6) בקרבה לדופן בית החזה. הודגם גוש רקמתי נוסף כ 0.8 ס"מ באספקט לטרלי ותחתון של השד משמאל ללא קליטת יתר של FDG, גם הוא חשוד. כמו כן הודגמה קליטת יתר של FDG בקשרי לימפה בבית השחי ובאזור רטרו-פקטורלי משמאל, קטנים מ 1 ס"מ (suv max 4.2). קליטת יתר בשרי לימפה בשער ריאה ימין. בנוסף הודגמו קשרי לימפה בצוואר תחתון משני הצדדים עד 1 ס"מ ללא קליטת יתר שלFDG. קליטה מוקדית בקשת הקידמית של צלע מס 2 מימי. ב CT רושם למרקם בלתי הומוגני וקשרית רקמתית צמודה בשומן האקסטרה-פלאורלי. נגע רדיו-לוצנטי ב L3 ללא קליטת יתר של FDG. לא הודגמו ממצאים מוקדיים חשודים אחרים בשלד. קליטה מוקדית בסיגמא (SAV MAX 9.7) כ 1.4 ס"מ, יתכן פוליפ אדנומטוטי, להמשך בירור מכוון. לא הודגמו ממצאים ריאתיים חשודים. קיימת קליטה הומוגנית בכבד ובטחול. לסיכום: גוש היפרמטבולי בשד משמאל וגוש קטן נוסף ללא קליטת יתר של FDG, גם הוא חשוד. לימפאדנופתיה היפרמטבולית משנית בבית השחי ואזור רטרו-פקטורלי משמאל, בשער ריאה מימין וממצא קליטה מוקדית בסיגמא להמשך בירור מכוון. תודה מראש

קשה לענות בלי להכיר את הרקע. יש ממצאים לא תקינים בשד שמאל ובבית שחי שמאל. בנוסף פוליפ במעי הגס. ממליצה לפנות לרופא ששלח אותך לבדיקה.

מנהל פורום המטולוגיה