מחלת חסר G6PD והקשר שלה המחלת פון גירקה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

03/08/2016 | 15:13 | מאת: שרה עופר

שני בני לוקים בחסר G6PD. כמובן שחלק מנכדי , וברור שגם חלק מנכדותי הנן נשאיות של הגן החסר.בבדיקה האחרונה של הבן הקטן ( 37) נאמר לו שהוא לוקה גם במחלת פון גירקה. שאלתי מה הקשר בין הלקויות הללו. עד כה מעל 40 שנה אנחנו רק נזהרים מכל התרופות הרשומות, לא אוכלים פול ועוד. תודה רבה רבה, שרה

אין קשר בין המצבים למעט השם הקרוב כיוון מחלת Von Gierke נקראת גם G6P deficiency.

07/08/2016 | 11:36 | מאת: שרה

ד"ר גוטויין הנכבדה, כיצד בודקים את המחלה, היתכן שבמשך 37 שנות חיים , עם הרבה בדיקות דם , בין השאר הקשורות לחסר G6PD, לא אובחנה המחלה, ורק אחות לפני כניסה לניתוח הוצאת כיס מרה אמרה " אתה יודע שיש לך מחלת פון ריקגה?". בברכה, שרה

מנהל פורום המטולוגיה