תוצאות בדיקת דם לתלסמיה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

26/06/2016 | 13:08 | מאת: ורד

שלום רב בהריון ראשון שבוע 5 ביצעתי בדיקת דם לתלסמיה התוצאות: Hemoglobin a - 96 (נמוך מהנורמה שמתחילה ב-96.8) Hemoglobin a2 - 2.7 (בטווח התקין) Hemoglobin f - 1.3% האם התוצאה תקינה? לחוצה מאוד, האם יש צורך שהבעל יעבור גם את הבדיקה? תודה רבה ושבת שלום

המוגלובין A2 תקין שולל טלסמיה בטא ולא אלפא. רצוי לדעת מה ההמוגלובין וMCV אצלך ואצל בעלך (ספירת דם פשוטה). כאשר MCV נמוך יש חשש לטלסמיה.

27/06/2016 | 14:07 | מאת: ורד

ספירת דם שלי תקינה לחלוטין כל הפרמטרים כולל המוגלובין בטווח התקין, האם זה נחשב לבדיקה תקינה ואפשר להיות רגועים או שרצוי בכל מקרה שהבעל יעשה את הבדיקה? תודה רבה על המענה

מנהל פורום המטולוגיה