ביופסיה מח עצם. בבקשה הסבר.תודה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

30/05/2016 | 14:22 | מאת: צחי

בן 53. עקב ממצא מקרי של טחול מוגדל 15 סמ ואחריו jak2 חיובי אריתרופויאטין נמוך ( 1.6) טסיות בין 450-530 אלף בבדיקות דם אחרונות. התחלתי לקבל אספירין 75 כל יום וכמו כן נשלחתי לבדיקת מח עצם. אודה על עזרתך בהבנת הממצאים . אני מודאג. תודה על ההבנה ושיתוף הפעולה -------------------------------------------------- חומר הדגימה: רקמה תאור מאקרוסקופי: הדגימה התקבלה בפורמלין במיכל המסומן בשם הנבדק וללא סימון נוסף. היא כוללת גליל עצם באורך עד 0.8 ס"מ ( עבר דה-קלסיפיקציה ) .הדגימה נלקחה לבדיקה היסטולוגית בשלמותה ושוקעה בבלוק פרפין יחיד. אבחנה Bone marrow biopsy ----------------------- Trilineage hematopoiesis with mild increase in megakaryocytes. Comment ---------- The overall cellularity is estimated at 50% , and the M:E ratio is estimated at 4:1.Myeloid and erythroid maturation proceed to completion. Clusters of blast cells are not seen. Megakaryocytes are present in slightly increased numbers and appear normal. The reticulin fiber content is slightly increased (1 on a scale of 0-3) Glycophorin shows adequate erythropoiesis. Factor VIII shows a slight increase in Megakaryocytes.  Myeloperoxidase shows active myeloporesis. CD34 fails to show an increase in blast cells.

30/05/2016 | 14:23 | מאת: צחי

המוגלובין לרוב באיזור 16 המטוקריט :47 האם בביופסיה יש הסבר לקרישיות מוארכת שהתגלתה בבדיקות?

הממצאים יכולים להתאים למחלה מקבוצת המחלות המיאלפרולפרטביות שמאופיינות בשגשוג של תאים במח העצם. האבחנה שיכולה להתאים במקרה שלך היא בטווח בין טרומבוציטוזיס ראשונית לפוליצטמיה וורה. JAK חיובי תומך באבחנה של מחלה מיאלופרולפרטיבית.

מנהל פורום המטולוגיה