אנמיה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

10/02/2001 | 12:05 | מאת: אלגרה

שלום רב לדר' ציצוביץ. דבר ראשון אני רוצה לברך אותך על הסבלנות הרבה שאתה מציג באתר זה. עברתי וקראתי רבות מהשאלות והתשובות ונפלא בעיניי שיש רופא כמוך שמוכן לקחת את הזמן ולענות בסבלנות ובאריכות ובלא מעט מאמץ, אני מניחה, על כל שאלה. יישר כוח. שאלתי היא בנושא אנמיה. אני סובלת מאנמיה על רקע של חוסר בברזל (הערך האחרון שלי לבדיקת ברזל היה 15, המוגלובין בירידה וערכו כרגע 11). ניסיתי את כל תרופות הברזל הידועות אולם נאלצתי להפסיקן בגלל כאבי בטן חזקים. האם יש פיתרון אחר חוץ מכדורים? כמו כן בבדיקה אחרונה נמצא כי קיים אצלי חסר גדול באשלגן (ערך אחרון 3.1) האם יש צורך בכדורים? בברכה אלגרה

10/02/2001 | 21:18 | מאת: תשובת מנהל הפורום

שלום רב לגבי האשלגן, אינני יכול להשיב לך. זה לא בתחומי וכדאי לברר מדוע הערכים נמוכים (רופא משפחה, רופא פנימי, נפרולוג). אולי בגלל תרופות ? אולי מסיבה אחרת ? כדאי לברר. לגבי הברזל - התשובה מתחלקת לשניים: א. יש בהחלט פתרון למי שאינו יכול לקבל תכשירי ברזל דרך הפה (או בגלל חוסר ספיגה או בגלל אי סבילות) והוא - מתן ברזל דרך הוריד. בניגוד לעבר יש היום תכשיר ברזל שניתן לתת אותו לוריד בצורה "חלקה" בד"כ וללא סיבוכים. אני מכיר את התכשיר VENOFER אבל יש אולי אחרים ואין בדברי המלצה לתכשיר זה או אחר..... אם אכן אינך יכולה לקבל כל תכשיר ברזל דרך הפה בקשי שיפנו אותך להמטולוג בבקשה לקבל ברזל דרך הוריד לפי הצורך. ב. האם ידוע מדוע את מאבדת ברזל ? האם הנושא נבדק ולא נמצא מקור איבוד דם ? האם זה רק איבוד דם במחזור ואין איבוד דם בדרכי העיכול או דרכי השתן או כל מקור אחר ? אסור להתעלם מנושא זה.

14/02/2001 | 17:29 | מאת: אלגרה

שלום רב תודה על תשובתך אנסה להגיע להמטולוג לבדוק ברזל דרך הוריד. הסיבה לאנמיה היא כנראה מחלת הצליאק שאני סובלת ממנה בצורה מאד מאד פאסיבית (כמעט ללא התפרצויות), לצערי כהרופאים שומעים על הצליאק הם נמנעים מלחפש דבר אחר. תודה בכל אופן

מנהל פורום המטולוגיה