ביצוע בדיקות לקרישיות יתר בהריון

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

18/06/2015 | 12:49 | מאת: טלי

שלום רב, אני בת 30, בעברי עברתי הריון בסיכון גבוה, בו היה בין היתר עיכוב בגדילה תוך רחמי אך הילדה נולדה באחוזון 3 ועלתה לאחוזונים גבוים יותר במהרה. בהמשך, נאלצתי לעבור הפסקת הריון מאוחרת יזומה בעקבות מום בריאות העובר (תת התפתחות ראשונית של הריאות). לאחר מכן עברתי הפלה בשבוע 7 בשל הפסקת דופק פתאומית (אני יודעת שזה מאוד נפוץ). על פניו המקרים אינם קשורים, אך בשל הטראומה ביקשתי להיבדק ע"י המטולוג. כשהגעתי אליו הייתי בתחילתו של הריון נוסף (טפו טפו טפו). אחרי הרבה שכנועים ולמרות שההמטולוג לא היה סבור כי ישנה הצדקה כלשהי לבדיקות, הוא הסכים לרשום לי בדיקות לקרישיות יתר נרכשת. הבדיקות נעשו כשהייתי בשבוע מוקדם (שבוע 6-7 לערך) ויצאו תקינות. לאחר מכן שמעתי שההריון עצמו יכול לשנות את תוצאות הבדיקות, הדבר לא נאמר לי ע"י ההמטולוג במועד ההפניה למרות שידע על ההריון הצעיר. השאלה היא האם אפשר לסמוך על הבדיקות שבוצעו, והאם בשבוע כזה הן מספיק אמינות כדי לומר שנכון למועד ביצוען לא נמצאה עדות לקרישיות יתר? בתודה מראש.

בבירור קרשיות בהריון השינוי היחידי הוא בכיוון מצב תקין לפני ההריון, שבזמן הריון יראה לא תקין. הדוגמה העיקרית היא שבהריון protein s נמוך למרות שלאישה אין חסר אמיתי בprotein s. כך שאם הבירור יצא תקין בהריון אין מה לדאוג.

מנהל פורום המטולוגיה