טרומבוציטופניה טסיות נמוכות.

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

07/02/2001 | 21:53 | מאת: ארז

ד"ר ציצוביץ שלום, בתאריך 29/1/2001 פניתי בשאלה בנוגע לסיבה אפשרית לעליית טסיות בעקבות זיהום במרפק שהתפשט לצלוליטיס בזרוע. בתשובתך ציינת כי לדעתך לא האנטיביוטיקה הביאה לעליה בטסיות אלא הזיהום שגרם למצב של סטרס בגוף. נכון להיום רמת הטסיות 32,000 לעומת 25,000 לפני כשבועיים. שאר תוצאות ספירת הדם + תקינות לאורך זמן. אורטופד מומחה קבע כי: 1) אני סובל מ- OLECRANON BURSITIS שיכול להתמשך תקופה ארוכה ,והמליץ על ביצוע ניקור לבדיקת הנוזל במטרה לחפש אחר חיידיקים פעילים - שקיעת דם ובדיקת CRP. 2) המליץ על מיפוי עצמות + צילום לבדיקת חשש לדלקת פעילה. במידה והתוצאה חיובית, ההמלצה לשקול הזרקת סטרואידים או ניתוח להוצאת הבורסה. אני מנסה לברר האם ידוע על קשר בין קיומה של דלקת פעילה באזור הבורסה במרפק (במשך כשנה ! ), לירידה בטסיות, ואם לא , האם תיאורטית יכול הדבר לגרום לירידה בטסיות. בנוסף, מהי בדיקת שקיעת דם ובדיקת CRP והאם תוצאות הבדיקות יכולות להצביע על בעיית הטרומבוציטים הנמוכים ממנה אני סובל? תודה.

08/02/2001 | 00:56 | מאת: תשובת מנהל הפורום

שלום ארז אני חושב שאין קשר בין הבורסיטיס ובין הירידה בטרומבוציטים. שקיעת דם - התייחסתי למדד זה בעבר. זוהי בידקה המודדת את קצב שקיעת מוצקי הדם כאשר נותנים לדם בלתי קרוש לעמוד. השקיעה מוגברת במצבי דלקת (זיהומית או לא זיהומים ) או במצבי אנמיה משמעותית או במצבים שיש עליה בחלבונים שונים בדם. הבדיקה רק מהוה תמרור אזהרה ואינה בדיקה ספציפית בכלל, כלומר לא מכוונת למחלה מסוימת דוקא. CRP גם הוא מדד לקיום תהליך תהליך דלקתי בגוף, פירוש המילה הוא: c-reactive protein ובעצם הוא חלק מהגורמים לשקיעת הדם המוחשת במצבים דלקתיים. שמו מעיד עליו. כפי שאמרתי - שניהם גם יחד לא נותנים אבחנה. הם רק מצביעים כלליים. לא מהם תבוא האבחנה. לו לדוגמה הטרומבוציטופניה שלך נגרמה ממחלת לופוס, סביר שגם שקיעת הדם תהיה מוחשת בגלל הלופוס. אני מקוה שאתה מבין למה אני מתכוון בדוגמה.

10/02/2001 | 00:10 | מאת: ארז

שוב תודה על התשובה המלומדת.

מנהל פורום המטולוגיה