מילופיברוזיס

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

31/12/2000 | 20:47 | מאת: מירה ברסלר

שלום רב, אבא שלי בן 76 וסובל כבר 6 שנים מהמחלה הזו. בנוסף, פעילות הלב שלו לא סדירה והוא זקוק באופן קבוע ל11 המוגלובין. הוא מקבל כרגע פעם בשבוע מנת דם. מגיע ל10.5 וכמה ימים אחרי זה הוא כבר לא מתפקד. המצב הכללי שלו לא טוב. הבטן נפוחה כנראה מהטחול. האם יש תרופת פלא או איזה שהיא דרך לגרום למיח העצם להיות פחות סיבי או לגרום לאיזה שהוא חלק בגוף לייצר מעט המוגלובין. הטיפול היחידי שהוא מקבל זה מנות דם. . איפה אני יכולה ללמוד עוד על מחלת המילופיברוזיס? תודה, מירה

31/12/2000 | 23:13 | מאת: תשובת מנהל הפורום

שלום רב מירה לצערי הרב אין טיפול שמרפא מילופיברוזיס או הופך את התהליכים הפיברוטיים במח העצם. הטיפול מכוון בד"כ לטיפול בסימפטומים או בסיבוכים. מתן דם למי שזקוק לכך הוא אחד הטיפולים החיוניים לפעמים. לא כתבת אם קיבל טיפול אחר בעבר, האם נבדקה רמת אריטרופויטין והאם נשקלה אפשרות של מתן אריטרפויטין חיצוני, או מהם ביטויי המחלה האחרים. בכל מקרה, בד"כ הטיפולים בשלב זה של מילופיברוזיס ובגיל זה הם פליאטיביים, דהיינו מטרתם לפתור סיבוכים, לסייע ולהקל ולאפשר תפקוד במידת האפשר (כאמור, לא שיש פתרונות ממשיים בגילאים אחרים).. מכל מקום כוונתנו כאן היא לסייע במידע ולא לתת הנחיות טיפוליות. את יכולה למצוא מידע בכתובת הבאה: http://www.merck.com/pubs/mmanual/section11/chapter130/130c.htm בברכה

מנהל פורום המטולוגיה