השתלת מח עצם

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

05/03/2002 | 14:55 | מאת: שני

ד"ר ציצובץ,שלום. שמי שני וכבר כתבתי לך בעבר,אם זכור לך עברתי השתלת מח עצם בעקבות CML שאחותי היא התורמת.עד עכשיו הכל הוגדר כבסדר ולפני כחודש וחצי אושפזתי בעקבות הרפס בגרון שלווה בחום,אמרו לי שהגוף התמודד עם ההרפס יפה.אך שלשום נודע לע כי במהלך האשפוז הייתה התחזקות של כרומוזום הפילדפיה[PH+],אע"פ שהיה לי GVHD בעבר.במהלך האשפוז עוררו לי את הGVHD על מנת להילחם בכרומוזום ועכשיו הרופא הסביר לי שהכרומוזום נמצא בירידה כלומר בהיחלשות .אך ברצוני לדעת מה המשמעות של התופעה הזאת כי הרופא הסביר לי שלאחר ההשתלה יש לכרומוזום תקופות של עלייה ותקופות של ירידה והכי חשוב זה שאחרי העלייה של הכרומוזום תהיה גם ירידה או היחלשות שלו.האם לפי דעתך יש לי ממה לדאוג?ומה המשמעות של כך? האם זה אומר שהמחלה בסימן חזרה? כרגע התרופות שאני לוקחת הם ולטרקס,סטרואידם[20 מ"ג ליום],לוסק. הספירה הלבנה היא 5.3,המוגלובין הוא 13 וטרומבוציטים 318 . בתודה,שני.

לקריאה נוספת והעמקה
05/03/2002 | 22:13 | מאת: תשובת מנהל הפורום

שלו שני ודאי שאני זוכר את שאלותייך. קשה להגיד מה המשמעות של מציאת כרומוזום PH חיובי בשלב זה. המטרה היא, כידוע, לחסל את השבט החולה של תאים PH חיוביים ואם נשארים תאים חיוביים - לכאורה זה לא טוב, אבל זה אולי מוקדם להעריך את זה, ואני מקוה שהשבט החולה יעלם לחלוטין. בכל מקרה - קשה מאוד לשבת כאן מאחורי המחשב ולהעריך זאת בצורה מדויקת. אני בטוח שרופאייך ערים לכל שינוי ומודעים לנושא. למה את מתכוונת שחיזקו לך את ה- GVHD ? האם נתנו לך עירוי נוסף של תאים ? מה בדיוק נעשה ?

06/03/2002 | 17:22 | מאת: שני

ד"ר ציצוביץ,שלום. במענה לשאלתך עוררו לי את הGVHD ע"י כך שהורידו לי מהתרופות שאמורות להרגיע אותו.[כמו ציקולוספורין ואמורן]ועכשיו גם רוצים להפחית מהסטרואידים על מנת לעורר אותו קצת.אבל הרופא אמר שאם הכרומוזום יתחזק אז יצטרכו לתת תוספת של תאים.אבל בכל אופן אני לא מבינה למה הכרומוזום התחזק כי הרי היה לי בהתחלה GVHD וזה לא היה אמור לחסל לגמרי את הכרומוזום?ושוב גם להדגיש שהרופא הסביר לי במפורש שהמחלה לא חזרה אלא שהכרמוזום התחזק ועכשיו הוא שוב בהיחלשות ושהמטרה בסופו של דבר היא שהתאים של אחותי יחסלו אותו עד שייעלם מהגוף,והשאלה שלי האם זה נכון? בתודה,שני.

מנהל פורום המטולוגיה