פיברינוגן נמוך

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

24/02/2002 | 21:02 | מאת: איתי

ד"ר שלום רב, לפני חודשיים חליתי במונונוקלאוסיס (ebv), היום אני מרגיש בריא לחלוטין, והתבקשתי ע"י הרופא לחזור על בדיקות הדם, בבדיקה התגלו מספר דברים שלא היו בתחום הנורמה: fibrinogen- 152 md/dl lym- 45.20% neut.abs 1.79 rbc 5.31 hgb 13.40 mch 25.20 mchc 30.60 rdw 15.10 מה יכול לגרום לפיברונוגן נמוך? האם יתכן שזה נגרם בגלל שסבלתי ממחלת הנשיקה? האם יש מקום לחשש עקב תוצאות הבדיקות האלה? תודה איתי

24/02/2002 | 22:37 | מאת: תשובת מנהל הפורום

חבל שלא קראת את ההנחיות לשואלים לפני שכתבת את שאלתך. הפיברינוגן נמצא בגבול התחתון של הנורמה ואיני חושב שהוא מעיד על משהו חולני. הנויטרופילים גם הם בתחום הנורמה הנמוך וזה יכול להיות שריד של ה- EBV, אבל לא בהכרח. האם מוצאך תימני ? אם כן זו תופעה נורמלית. בנוסף יתכן שיש לך מידה מסוימת של חסר ברזל - MCH נמוך ו- RDW גבוה מעט. כדאי לבדוק את רמות הברזל, טרנספרין, פריטין. יותר איני יכול להתייחס בגלל העדר מידע / נתונים.

מנהל פורום המטולוגיה