הדבקה ב-AML

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

15/05/2008 | 12:54 | מאת: י'

שלום. אני עובד רפואה. לפני פסח לקחתי דם מחולת לוקמיה מיאלואידית חריפה (AML) ובספק נדקרתי מהמחט. אני אומר "בספק" משום שידי היתה מכוסה בכפפה וכשהורדתי אותה לא היה דימום או כל סימן לדקירה. אמרו לי שאין סיבה לדאגה מהדבקות בלוקמיה בגלל HOST vs graft. השאלה היא האם לא יתכן שבגלל שתאי AML מתחלקים מאוד מהר- הגוף לא יצליח להתגבר, או בכיוון הפוך: אם תאי הלוקמיה היו מתחילים להשתלט על גופי, או שהיה נוצר שיווי משקל והיתה מתנהלת שם מלחמה בין הגוף שלי לתאי הלוקמיה, האם הייתי חש סימפטומים? אם תוכל לספק מקורות לתשובתך. והאם לדעתך עלי להבדק ובאיזו בדיקה ותדירות.

15/05/2008 | 13:46 | מאת: תשובת מנהל הפורום

AML אינה מחלה מדבקת ואין כל סיבה לחשוב ש"נדבקת". גם אין סיבה לחשוש שתאי לאוקמיה ישתלטו עליך או יתרבו אצלך, בודאי לא בכמות שעלולה היתה לעבור במצב המתואר. בכלל, אצל אדם בריא - תאים זרים כאלה שיגיעו למחזור הדם , גם בכמות גדולה בהרבה, יושמדו מהר מאד. גם כאשר רוצים ליצור מחלה דומה בחיות מעבדה ע"י הזרקת תאי לאוקמיה חריפה זקוקים לכמות גדולה של תאים וצריך ליצור אצל החיות מצב של דיכוי חיסוני מירבי. ללא זאת לא תתפתח אצלם מחלה. http://tinyurl.com/6qcpzh http://library.thinkquest.org/C006312/html/causes.htm בלי קשר, ברור שצריך להתייחס בכובד ראש לבדיקות הנגיפים הנדרשות במקרה כזה.

מנהל פורום המטולוגיה