מחסור רציני בברזל

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

30/07/2007 | 13:16 | מאת: דניאל

שלום רב , אימי בת 52 , בעקבות חולשות וסחרחורות ודימומים מהקיבה החלה לעשות בירור מקיף , עשתהבדיקת דם סמוי שיצאה תקינה , קולונוסקופיה , אנדוסקופיה , חוקן באריום , צילומים וכו... בבדיקות לא נראה סממנים חריגים מלבד גידול בקוטר של כ 2 ס"מ בתריסריון העליון , בבדיקות הדם שהיא מבצעת כמעט כל שבועיים יש מפעם לפעם ירידה משמעותית בברזל. HB - 9.7 ; MCH - 24 ; HCT - 30 ;ESR - 36 ;FERRITIN - 5.8 בגסטרו לא ממש מבינים מהיכן הדימום , זה נמשך כבר 4 חודשים לפחות, והחולשות מחמירות , אנחנו אובדי עצות. אודה לכם אם תוכלו לעזור לי בהקדם האפשרי

30/07/2007 | 14:09 | מאת: תשובת מנהל הפורום

גידול בתריסריון זה לא רציני ? או שמא לא הבנתי מה כתבת...

30/07/2007 | 15:20 | מאת: דניאל

אני אעתיק בדיוק את מה שהתקבל בבדיקה " בקטע השני של הקשת נצפה דיברטיקול בקוטר כ 2 ס"מ , העברה עם גבולות חלקים ללא סימנים דיברטיקוליסטים " מה זה אומר ? אגב הודיעו לה כרגע שהיא צריכה לעשות שוב קולונסקופיה , ולקבל מנות של ברזל תודה מראש

מנהל פורום המטולוגיה