לימפומת תאי T

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

17/03/2007 | 15:34 | מאת: אביעד

ד"ר ציצוביץ שלום, אמי (59) אובחנה בדצמבר האחרון כסובלת מ-angioimmunoblastic T cell lymphoma מפושטת אך ללא התפשטות לעמוד השדרה (נכון לאמצע נובמבר). לאחר האבחון החלה בטיפולים כימ' בפרוטוקולים הבאים (מטופלת בסורוקה): פעמייים CHOP אשר עזר במידה מוגבלת. MINE ואחריו ICE אשר גרם לנסיגה זמנית בסימפטומים. לקראת הטיפול הבא התסמינים החלו לחזור (בעיקר פריחה ובצקות) וכעת היא סיימה טיפול נוסף בפרוטוקול RICE. נכון לעכשיו הרופאים לא מרוצים מרמת הנסיגה במחלה ומטילים ספק ביכולתה להגיע להשתלה עצמית. לטיפול הבא (בעוד כשלושה שבועות) הם מתכננים לנסות פרוטוקול משולב עם Campath, זאת על סמך מספר מקרים בהם התרופה הזו הועילה לסוג זה של לימפומה. כמו כן בימים האחרונים היא מבולבלת ולא מתקשרת כראוי (היא נוטלת גם תרופות הרגעה, אך ע"פ הרופאים הן לא אמורות להשפיע עד כדי כך). אני מודע לסטטיסטיקות ולחומרת המחלה. שאלותיי אליך הן: 1. דעתך על הטיפול ב-Campath לסוג זה של לימפומה? 2. במידה וה-Campath לא יועיל, האם ישנן אלטרנטיבות נוספות? 3. האם ישנם ניסויים פעילים בתרופות חדשות לסוג זה של לימפומה, אליהם ניתן להכנס? אם כן - איך? 4. ממה לדעתך נובע השינוי במצבה המנטלי?

17/03/2007 | 19:17 | מאת: תשובת מנהל הפורום

א. אין די נסיון (בודאי לא במחקרים מבוקרים) בשימוש ב- campath בכלל ובודאי לא במחלה זו שהיא לא שכיחה כל כך. ב. למרות זאת - יש מקום לחשוב שנוגדן זה עשוי לעזור. ג. איני יכול לדעת מכאן למה היא מבולבלת. ד. טיפולים אחרים (כולל נסיוניים) שבאים בחשבון - http://www.blackwell-synergy.com/doi/abs/10.1111/j.1600-0609.2007.00815.x http://www.haematologicareports.org/2006/13/32.pdf אבל בסה"כ, לצערי הרב, הפרוגנוזה במחלה זו גרועה. רפואה שלמה.

מנהל פורום המטולוגיה