LDH בטווח / לימפומה ?
דיון מתוך פורום המטולוגיה
שלום רב, אמי בת 71 קבלה תוצאות בדיקת C.T (בעקבות כאבי בטן עזים, שהחלו כחודשיים לאחר כריתת כיס מרה) אבקש פענוח והמלצה להמשך בדיקות רצויות. " מס' קשריות לימפה בין הלבלב לכבד בקוטר 18 מ"מ בתחנה הפורטוקוולית בקוטר 15 מ"מ בין הוריד החלול התחתון לתרסריון בקוטר 20 מ"מ. בסיכום: מס' קשריות לימפה מוגדלות פרי-פנקריאטיות כמתואר. אין לשלול אפשרות של מחלה לימפופרולירטיבית. " רופא המשפחה שלח אותנו למטולוגיה, הערכה והסיכום של המטולוג הם " לחולה כאבי בטן עם לימפאדנופטיה רטרופרטיונליאלית היכולים להיות ביטוי למחלה לימפופרוליפרטיבית ראשונית או תהליך שאתי ראשוני אחר ששלח גרורות." הבקשה שלו היא לבצע ביופסיה , לצערי הכירוגים אומרים שהמיקום קשה לפרוסקופיה - ואנו אולי נצליח לבצע EUS+FNA , תלוי בלמידה של ה- C.T של המבצע בגסטרו. אמא עברה כריתת כיס מרה לפני 9 חודשים. בבדיקות דם לפני יומיים ה- LDH הוא (446) הטווח הוא ( 223-460). כלומר בטווח כמו כן כל המרקים CA19-9 (4.8) , CEA (1.4) תקינים. לא נמצא זהום או דלקת. האם לאור ה- LDH הסבירות ללימפומה גבוהה ? האם יכול להיות שהגדלת הבלוטות היא מכריתת כיס המרה ? בתודה מראש. בברכה, ציון (הבן).
בהמשך לתשובתי מ- 21.6.06 - א. הבדיקות לא שוללות לימפומה. ב. איני חושב שיש קשר לכריתת כיס המרה, אבל איני יכול לדעת זאת בודאות.
שלום רב, האם בדיקת EUS+FNA(ביופסיה) דרך הקיבה, יכולה להוות אינדיקציה משמעותית לקיום ואו לשלול בעיית לימפומה ? אין דרך כרגע כירוגית לביופסיה (לפי הכירוגים). האם יש פרמטרים דם? או אחרים נוספים שניתן לבדוק לפני הביופסיה מנוזל הבלוטות? תודה רבה על התשובה. בכבוד רב, ציון