פויקילוציטוזיס

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

21/06/2006 | 22:07 | מאת: אביטל

שלום, רציתי לשאול לגבי תוצאות ספירת דם והמטולוגיה: המטוקריט נמוך, המוגלובין נמוך (10.4), MCV גבוה ובהמטולוגיה תוצאה של poikilocytosis. אני בסוף החודש השישי להריון, לוקחת כדור ברזל ליום. האם נראה כי מדובר בפוליציתמיה? כי להבנתי, תופעה זו קשורה לעודף בכדוריות דם אדומות ואצלי ה- RBC נמוך מדי (וגם הלימפוציטים). תושה.

21/06/2006 | 23:14 | מאת: תשובת מנהל הפורום

פויקילוציטוזיס = ביטוי תיאורי לתאים אדומים בעלי צורות "משונות". אין לזה כל קשר לפוליצטמיה. הייתי מתייחס בספקנות לממצא תיאורי זה בלי לוודא שמישהו שבאמת מיומן במשטחי דם ראה אותו.

22/06/2006 | 16:57 | מאת: אביטל

האם כדאי לבקש המשך בירור מרופא המשפחה? או שמדובר בממצא שלא מהווה כל סיכון? האם ממצא של חוסר בכדוריות דם והמוגלובין יחד עם נפח גדול מדי של הכדוריות אינו בעייתי? שוב תודה.

מנהל פורום המטולוגיה