מחלות דם

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

19/01/2001 | 00:15 | מאת: רננה

לדוקטור ציצוביץ שלום, שאלתי היא לא לגבי המחלה עצמה שהוזכרה בכתבה אלא לגבי מחלה המוזכרת בכתבה, האנמיה. מהי בכלל מחלת האנמיה ומהם התסמינים שלה? האם מחלת האנמיה היא מחלה שישנן עוד דרכים לחלות בה? אם כן, מהם? האם לאנשים צימחונים יש יותר סיכוי ללקות באנמיה מאשר לאנשים אוכלי בשר? אשמח מאוד אם תענה לי במהרה. תודה, רננה.

19/01/2001 | 05:00 | מאת: תשובת מנהל הפורום

שלום רננה על איזו כתבה את מדברת ? ומה הדחיפות ? האם גם את שייכת לבית הספר הוירטואלי ? אנמיה היא "חוסר דם", כלומר רמה נמוכה מהתקין של המוגלובין. אנמיה יכולה להיגרם מסיבות רבות, ביניהן: חוסר ברזל, חוסר ויטמין B12, איבוד דם, הפרעה בייצור במח העצם, מחלות כרוניות שונות, הרס כדורות אדומות בגלל נוגדנים ויש עוד סיבות רבות אפשריות. כן, לצמחוניים יש סיכוי גדול יותר להופעת אנמיה אם אינם משלימים חסרים של דברים שנמצאים רק במזון מן החי. בין הסימנים/סימפטומים לאנמיה: חולשה, חיוורון, קושי בביצוע מאמצים, סחרחורת, ירידת לחץ דם בעמידה ועוד.

20/01/2001 | 20:27 | מאת: רננה

ד"ר ציצוביץ שלום אני קראתי את הכתבה שלך על התלסמיה. בכתבה זו אתה הזכרת את מחלת האנמיה. אני מתעניינת במחלה זו מפי שאני צימחונית וכל הזמן אומרים לי שאני עלולה להיות אנמית אז סתם רציתי לדעת קצת יותר על מחלה זו. ביקשתי ממך לענות לי במהרה כי אני כבר מאחרת בהגשת העבודה הזו, וכן אני בביה"ס הוירטואלי. תודה על תשובותך. רננה.

מנהל פורום המטולוגיה