מחלת התלסמיה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

18/01/2001 | 13:47 | מאת: עדי בן משה

בשביל מה מייצר גופנו חמישה סוגים שונים של גלובולין ממנו בנוי ההמוגלובין?

19/01/2001 | 04:10 | מאת: תשובת מנהל הפורום

ראשית, יש כמה תשובות שמכילות מידע ביחס לשאלתך . נא קרא אותן. שנית, בדם של אדם מבוגר בריא יש 3 סוגי המוגלובין : Hb-A העיקרי, מהווה % 96-98 מכלל ההמוגלובין. Hb-A2 -1.5-3% Hb-F - 0.5-1% אין להמוגלובינים אלה תפקיד מעשי בחיי המבוגר. הם שרידים לתקופות קודמות עובריות. היכולת לייצרם שמורה בתאי האב אך מדוכאת במהלך ייצור תאי הדם האדומים.

21/01/2001 | 12:49 | מאת: עדי בן משה

לפי דברייך אמרת שיש כמה תשובות שמכילות מידע ביחס לשאלתי וביקשת לקרוא אותן,לא מצאתי את שאר התשובות מצאתי רק אחת.

06/01/2002 | 17:44 | מאת: גלי+

מה זאת אומרת שבבדיקות הדם של הבן שלי הגלובולין 3.2 ובילירובין לא ישיר (איןדירקט) 0.62 קולסטרול LDL 74 תודה

מנהל פורום המטולוגיה