שאלה בנושא המחלה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

18/01/2001 | 08:48 | מאת: שירן

הסימן למחלה הוא צורת "חרמש" אך אינני הבנתי את הקשר למחלה, איך בעצם קשור צורת "החרמש" למחלה מהו בעצם עושה?

19/01/2001 | 02:51 | מאת: תשובת מנהל הפורום

שלום רב בתנאים מסויימים ההמוגלובין שבכדוריות הדם מתגבש ומקבל צורת חרמש, דבר שפוגע ביכולת הכדוריות האדומות לעבור בכלי דם צרים. בד"כ כדורית אדומה "גמישה" ויכולה להיכנס לנימי הדם. במצב של "חרמשיות" היא נוקשה ולא גמישה ועל כן "נתקעת" בדרך. דבר זה מביא לסימפטומים שונים, כולל אוטמים (בגלל אי הגעת חמצן למקום שלאחר החסימה)וכאבים. בנוסף, ממברנת הכדורית האדומה ניזוקה והדבר מביא להמוליזה (הרס של כדוריות אדומות). מחלה זו נגרמת בגלל פגם גנטי במולקולת ביתא גלובין, גם כאן יש מצב שבו שני הגנים של ביתא גלובין פגומים (מחלת אנמיה חרמשים) ויש מצב שרק גן אחד פגום ומדובר אז על מחלה בד"כ יותר קלה. יש גם מקרים שיש גן ביתא גלובין אחד מסוג S (של אנמיה חרמשית) והגן השני פגום אף הוא ונושא גן תלסמי או גן של הפרעת ביתא גלובין אחרת. למחלת האנמיה החרמשית עלולים להיות ביטויים רבים וקשים. המחלה איננה שכיחה בקרב יהודים.

11/02/2002 | 23:20 | מאת: דרור אוחנה

שלום רב ד"ר ציצוביץ כבוד הוא לי לשלוח דוא"ל זה .... המורה שלי לביולוגיה נתנה לנו מטלה על הדם אני בחרתי על אנמיה חרמשית אך אני מתקשה למצוא פירוט פשוט הייתי מעוניין בדעתך ועצותיך לי אם היית יכול להגיד לי מהם התופעות למחלה : פנימיות וחיצוניות טיפול במחלה, גורמי המחלה ועוד אני אשמח נורא ד"ר נכבד אם תוכל לענות לי על שאלתי בתודה רבה וכבוד רב.... דרור אוחנה 9060092-03 724739-055

מנהל פורום המטולוגיה