מחלת התלסמיה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

18/01/2001 | 07:58 | מאת: אלה

ד"ר שלום! זוהי הפעם הראשונה ששמעתי על מחלת התלסמיה, והזדעזתי לקרוא אילו השלכות יכולות להיות לה. שאלתי היא מהו בעצם החלבון גלובולין? אשמח אם תענה לי.

19/01/2001 | 02:25 | מאת: תשובת מנהל הפורום

שלום רב כיון שאת מתייחסת לתלסמיה, הרי שבודאי כוונתך לגלובין. גלובין הוא חלבון המצוי בכדוריות אדומות ואשר קשור אליו אטום ברזל (ביחד הם נקראים המוגלובין --> הם=ברזל). ההמוגלובין קושר חמצן בריאות ומשחרר אותו בתאי הגוף. כל מולקולת המוגלובין מכילה 2 מולקולות חלבון מסוג אלפא-גלובין ושתי מולקולות חלבון מסוג ביתא-גלובין. בתלסמיה יש הפרעה בייצור שרשרות אלפא או ביתא של הגלובין והדבר גורם לאנמיה במידה כזו או אחרת.

מנהל פורום המטולוגיה