DVT

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

17/01/2001 | 14:35 | מאת: נורית

האם בירור יסודי ל- DVT ברגל צריך להיעשות ע"י פנימאי או מומחה כלי דם? התשובה די דחופה לי. בתודה מראש. נורית

19/01/2001 | 02:18 | מאת: תשובת מנהל הפורום

שלום רב אם השאלה מתייחסת לנושא בירור הסיבה ל- DVT התשובה היא פנימאי וייעוץ המטולוגי במידת הצורך. גם לנושא הטיפול, נראה לי שהכתובת היא פנימאי וייעוץ המטולוגי לפי הצורך. אם יש סיבה מקומית הגורמת ל- DVT - כמו דליות - אז צריך גם ייעוץ כלי דם. אם יש צורך (במקרים שאינם שכיחים) בהכנסת חסימה/מעצור בדרך בין הורידים והריאות כדי למנוע תסחיפים ריאתיים כמבון שהכתובת לביצוע הטיפול היא כירורג כלי דם. כך נראה לי, אבל אין כמובן חוקים בנושא זה.

מנהל פורום המטולוגיה