נפיחות בבוהן ובאצבע ביד

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

02/08/2005 | 15:18 | מאת: נועה

שלום, לחברה של אחותי, נערה בת 20, התנפחה הבוהן לפני כחצי שנה, ומאז הנפיחות לא נעלמה. למרות בדיקות שעברה, לא יודעים לאמר לה מה הסיבה וגם לא מקבלת שום טיפול (היא חיילת בצה"ל). הנפיחות כוללת כאבים ולעיתים האזור נעשה סגול. לאחרונה, התנפח גם העקב ברגל וגם אצבע ביד! היא סובלת מכאבים באזורים הנפוחים, וללא שום תסמינים אחרים. יש למישהו רעיון מה הגורם לכך?

02/08/2005 | 15:25 | מאת: תשובת מנהל הפורום

לא ברור אם יש קשר לפורום זה. בהקשר ההמטולוגי אני יכול לחשוב על אריטרומללגיה, בה יש סתימות בכלי דם קטנים עקב ריבוי טרומבוציטים. אבל זה לא נשמע כ"כ מתאים למה שאת מתארת. בודאי צריך לשלול בעיה זיהומית. אולי זו בעיה של כלי דם שאיננה המטולוגית - ריינו ? וסקוליטיס אחרת ? ואולי דלקת פרקים כלשהי ? כדאי להתייעץ עם ראומטולוג

מנהל פורום המטולוגיה