שאלה...
דיון מתוך פורום המטולוגיה
ההודעה שלך התקבלה בהצלחה
היא נמצאת כעת בבדיקת עמידה בנהלי הפורום
ההודעה צפויה להתפרסם תוך 24 שעות ממועד הגשתה
במידה וההודעה לא פורסמה בתוך 24 שעות, מומלץ לעיין שוב בנהלי הפורוםולהעלות את ההודעה מחדש.
האם תרופות כמו-רספרידאל,דפלפט,אפקסור,איטומין,קלונקס,סרקוואל, יכולות לשנות תמונה המטולוגית של הדם,כמו הורדת wbc,העלאת רמת לימפוציטים,העלאת רמת אאזינופילים ונויטרופילים,או העלאת כולסטרול? אם התשובה היא חיובית,האם לאחר זמן-התרופות יוצאות מהמערכת והתמונה תחזור להיות כשהיתה? וכמה זמן זה לוקח?,או שתמיד תהיה איזושהי תגובה אלרגית/המטולוגית לא תקינה בדם? תודה.
כמעט כל תרופה יכולה לגרום לתופעות לואי בתחום הספירה, בעיקר ירידה במספר הנויטרופילים או טרומבוציטים. יש ששכיח שגורמות לכך ויש שפחות שכיח. בד"כ התופעות חולפות עם הפסקת הטיפול. כמובן שיש גם יוצאים מן הכלל שעלולים לגרום לנזק קבוע (לא בין התרופות שרשמת).
אני בת 36 יש לי ילד אחד שנולד בלידה רגילה ושלוש הפלות רצופות לאחר שתי הפלות חליתי במחלת הסכיזופרניה וכיום אני נוטלת גאודון 80 מ"ג ליום ציפרלקס 10 מ"ג ביום וקלונקס 1 מ"ג . לאחר ההפלה השלישית עברתי בדיקה המטולוגית והתגלתה נטיה ליתר קשיות הרופא אמר שאצטרך להזריק קלקסן בזמן ההריון הבא ברצוני לדעת אם השילוב של כל התרופות יחד לא מהווה בעיה או איזושהי תופעת לואי מסוכנת . אודה לך על תשובתך בהקדם תודה.