קרישת דם

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

02/01/2001 | 10:10 | מאת: דנה

שלום רב לך ראשית ברכות לפורום זה . שנית, ברצוני לשאול לגבי קרישת דם. לפני שנה עברתי הפלה ובדיקות כגון קרדיאוליפין ופרוטאין הראו בעיות בקרישת הדם (נאמר לי שהיה צורך באספירין על מנת לדלל את הדם). לפני שנכנסתי שוב להריון חזרנו על הבדיקות שהפעם היו תקינות. נאמר לי שלא יתכן כזה דבר שכן מי שיש לו בעיות בקרישת דם תמיד הן תהיינה. האם זה באמת נכון? בנוסף ברצוני לדעת האם היית ממליץ על לקיחת אספירין בכל זאת למרות שהבדיקות תקינות? מודה לך מראש דנה

02/01/2001 | 12:45 | מאת: תשובת מנהל הפורום

תודה דנה על הברכות ציינת בדיקה של קרדיוליפין ופרוטאין (איזה ? מה נמצא ? ). האם זו היתה הפלה יחידה או מספר הפלות ? האם היו מאורעות טרומבוטיים בכלי דם ? האם במשפחה יש מקרים של טרומבוזות בכלי דם או התקפי לב בגיל חריג או מאורעות מוחיים ? איזו בדיקה נעשתה לגבי הקרדיוליפין והאם נמצא "לופוס אנטיקואגולנט" או אנטיקואגולנט צירקולטורי ? האם נבדק ה"פרופיל הגנטי" לגבי קרישיות יתר ? האם בעת שבוצעו הבדיקות קיבלת תרופות נוגדות קרישה כמו קומדין ? האם זה היה סמוך מאוד להפלה ? הגורמים הגנטיים לקרישיות יתר אינם חולפים. יכולים להיות מצבים "זמניים" של קרישיות יתר (כמו נטילת גלולות, עישון וכיו"ב, אבל באלה הבדיקות בד"כ תקינות). נוגדנים שונים הגורמים לקרישיות יתר יכולים להעלם לעתים, ולכן גם האנטיקרדיוליפין יכול להיות חולף. רצ"ב לינק למאמר המדבר על מקרה של חסר חולף בפרוטאין S כגורם למאורע טרומבוטי. Clin Nucl Med 1995 Nov;20(11):1016-7 Clinically silent pulmonary embolism due to transient protein S deficiency. Buffaz PD, Brut A כדאי שתבררי אלו בדיקות נעשו ואולי כדאי לחזור עליהן ע"מ לוודא שבאמת אין שום גורם סיכון. אינני יכול להמליץ או לא להמליץ על טיפול באספירין, מסיבות ברורות. כל טוב

מנהל פורום המטולוגיה