השתלה עצמית של תאי אב בגיל 65 סיכונים וסיכויים

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

24/05/2005 | 12:55 | מאת: איילת

שלום! אבי חולה ב - diffuse large b cell TYPE II NHL .הוא עבר סידרה של 6 טיפולי chop+mabtera כחודש לאחר סיום הסידרה, הראתה בדיקת ה - pet שישנם שרידי גידול באיזור דופן בית החזה. הוחלט ללכת לטיפול של כימותרפיה אינטנסיבית dvip ולאחר 2 טיפולים איסוף תאי אב ואח"כ טיפול כימותרפי זהה נוסף והשתלה עצמית. לאחר הקורס הראשון של הכימו, אבי הגיב קשה, היתה לו ירידה דרסטית בכדוריות הלבנות והוא אושפז עם חום גבוה למשך כמה ימים לקבלת אנטיביוטיקה. בשבוע הבא הוא אמור לעבור pet נוסף ואחריו קורס נוסף ואיסוף התאים. ובעוד כחודש וחצי הוא אמור לעבור את ההשתלה. שאלותי הן - 1. מהם הסיכויים ובעיקר הסיכונים של הטיפול הזה בגילו? 2. מהן האופציות הטיפוליות באם הוא יחליט שלא "ללכת" על ההשתלה (האם המשך קורסים של הכימותרפיה האגרסיבית יכול לעזור? האם טיפול כימותרפי אחר או הקרנות? וכו') 3. האם בחירה באי המשך בטיפול כימותרפי בכלל, פירושו מוות? ואם כן, מה ידוע לך על קצב התפשטות המחלה, על הסבל הכרוך בדרך זו ועל הדרכים האפשריות למניעתו? יודעת ששאלתי שאלות קשות ביותר. מודה לך מראש על כל תשובה/הפניה שתוכל לתת בעניינים הנ"ל. בברכה - איילת.

לקריאה נוספת והעמקה
24/05/2005 | 18:25 | מאת: תשובת מנהל הפורום

השאלות במקומן, אבל לא ניתן להשיב עליהן ב- remote. גם מי שמכיר את החולה מקרוב לא יכול לתת לך הערכה מדויקת של הסיכויים והסיכונים. התהליך של "השתלה עצמית כרוך בסיכונים: זיהומים, דימומים, פגיעה באיברים חיוניים וגם תמותה. אמנם הרבה פחות בהשואה להשתלה מתורם זר, אבל עדיין לא זניח. מדובר על תמותה בסדר גודל של כ- 2-5%. כמובן שהדבר תלוי גם במצבו הכללי ובמחלות רקע נוספות אם יש. מה שהתרחש לאחר הטיפול הנוכחי שציינת, עלול להתרחש בחומרה יתרה במהלך תהליך הטיפולים שלפני ה"השתלה". ללא טיפול צפויה המחלה להתקדם. מה תהיה תוחלת החיים ? איני יכול לדעת, אבל בודאי פחות בהרבה מהצפוי לאדם בגילו ללא מחלה זו. האם בכל מקרה ללכת להשתלה ? קשה לי להשיב על כך. גם אם אביך יהיה ברמיסיה שלמה לאחר הטיפולים העכשוויים, ברור שהסיכוי להחלים לאחר טיפול נוסף והצלת מח העצם בעזרת התאים שלו גבוה יותר. בין האופציות הטיפוליות - מתן נוגדנים רדיואקטיביים (טיפולים אלה אינם בסל עדיין). יש גם עוד אופציות טיפוליות, אבל ברור שככל שהלימפומה מראה עמידות לטיפולים רבים יותר הסיכוי להחלמה נמוך יותר. http://patient.cancerconsultants.com/treatment.aspx?id=847 http://www.asco.org/ac/1,1003,_12-002627-00_18-0016-00_19-001061,00.asp?AbstractID=1061&cat=&parent=&returnpid=

29/05/2005 | 23:14 | מאת: איילת

שלום ד"ר, ראשית, תודה על התשובה המהירה והמפורטת ועל הקישורים שסיפקת. אשמח עם זאת, אם תענה לי על שתי שאלות נוספות - א. מהו הטיפול שציינת הנקרא "מתן נוגדנים רדיואקטיביים"? באיזה מקרים משתמשים בו? ואיך משיגים אותו אם הוא לא בסל? ב. האם תמיד לאחר השתלה עצמית עוברים גם סדרת הקרנות? ואם כן למה? על פי מה קובעים? ומה הסיכונים ותופעות הלוואי הכרוכים בהם? ג. האם אתה מכיר את התרופה, העוזרת מאוד כנראה, נגד הכיבים בפה ובלוע הנקראת פליפרמין (kepivance)? האם היא נמצאת בשימוש בארץ? האם היא נמצאת בסל הבריאות? ואם לא, האם ידוע לך איך ניתן להשיגה? אבי סבל מכך מאוד מאוד בקורס האחרון שעבר, ומכיוון שהוא אמור שוב להתאשפז לקורס נוסף לפני איסוף התאים, אז רציתי לדעת. מקווה שזה בסדר שאני ממשיכה לשאול?! תודה רבה מראש על העזרה והסבלנות שלך! איילת.

מנהל פורום המטולוגיה