בדיקות דם

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

16/01/2001 | 17:09 | מאת: אביב

יום לאחר שסבלתי משילשולים והקאות ערכתי בדיקת דם וקיבלתי תוצאות חריגות: MPV 12.1 , GLOBULIN 3.7,CHOLESTEROL 209,TRIGLYCERIDES 246 מה משמעותן?

16/01/2001 | 23:05 | מאת: תשובת מנהל הפורום

שלום אביב המשמעות ? טריגליצרידים גבוהים. כולסטרול גבולי. כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל. גלובולינים גם הם גבוליים, אבל אולי זה בגלל המחלה החריפה. כדאי לחזור בעוד מספר ימים שוב ולראות מה הערך בתנאי רגיעה. ניתן גם לבדוק אלקטרופורזה של החלבונים כדי לראות את התפלגות הגלובולינים השונים ורמתם. MPV - גודל ממוצע של טרומבוציטים. מה הוא מספר הטרומבוציטים (PLATELETS) ? האם יתר ערכי הספירה תקינים ?

17/01/2001 | 10:18 | מאת: אביב

ד"ר ציצוביץ, תודה על תשובתך. יתר תוצאות הבדיקה אינן חורגות מהתחומים המוגדרים. ערך PLT 208. לידיעתך בבדיקה שערכתי לפני כחצי שנה טריגלצירידים היו ברמה נורמלית וכולסטרול ברנה 240. האם ניתן להוריד את הערכים ללא התערבות תרופתית?

מנהל פורום המטולוגיה