בדיקות דם לאחר ניתוח - אאוזינופילים גבוהים
דיון מתוך פורום המטולוגיה
שלום דר'. לפני מספר שבועות עברתי ניתוח להסרת גידול בבלוטת ההיפופיזה. קיבלתי פרדניזון לתקופה קצרה - פחות משבועיים ושבוע לאחר הפסקת התרופה עשיתי בדיקות דם. ניכרת עליה ברמת האאוזינופילים. בבדיקת דם לפני הניתוח האחוז היה 2.6 והמספר המוחלט 0.19 ובבדיקות שלאחר מכן עלה ל 16.9 % ו 1.68 מספר מוחלט. רמת הבזופיליס ירדה מ 0.04 ל 0.00 . שאר התוצאות בטווח הנורמלי . לא הרגשתי בעיות בעקבות הניתוח - רק אף סתום והרבה נזלת והפרשות עם דם (הניתוח נעשה דרך האף). בימים האחרונים יש קצת גירודים ברגליים שנראים כמו עקיצות עם מוגלה. האם יתכן קשר לאחד מן הדברים הללו?
איני יודע למה זה קשור. אולי לגירוד ברגליים, אולי תגובה לתרופה כלשהי שקיבלת בדרך, אולי בעקבות הפסקת הפרדניזון (שגורם לדיכוי האאוזינופילים שאולי היו גבוהים קודם לכן).
תודה על תשובתך המהירה. לא קיבלתי כל תרופה פרט לפרדניזון. בבדיקה שהתקימה לפני הניתוח באמצע ספטמבר התוצאות היו תקינות, כפי שכתבתי קודם. האם פרדניזון עשוי דווקא להוריד את הרמה של האאוזינופילים?! לקחתי את זה בסה"כ כ 10 ימים ולאחר הפסקה של שבוע חזרתי על בדיקות הדם ואז דווקא יש עליה. אז מה לדעתך לעשות עכשיו? לחזור על הבדיקה? עם איזה סוג של רופא כדאי להתייעץ?