עירוי דם

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

29/07/2004 | 22:22 | מאת: גליה

שלום, אני בעלת סוג דם A+ ואנטיגנים שעל פני הטסיות הם מסוג BB ,בעלי הוא בעל סוג דם AB- ואנטיגנים שעל פני הטסיות מסוג AA .האם בקבלת עירוי דם עלינו לציין את סוג האנטיגנים ולמצוא אדם עם אותו סוג? נאמר לנו שמדובר בסוגים נדירים שהרי לרב האוכלוסיה אנטיגנים AB. האם אכן כך הדבר?

לקריאה נוספת והעמקה
29/07/2004 | 22:54 | מאת: תשובת מנהל הפורום

א. אין כל קשר בין קבלת עירוי דם ובין סיווג הטסיות. סוג הדם נקבע לפי הכדוריות האדומות, לא לפי הטסיות. ב. כדי לקבל עירוי דם לא צריך לציין דבר. ממילא לא מסתמכים על מה שאת יודעת בדבר סוג הדם שלך אלא בודקים את הדם וגם מצליבים אותו עם המנה המיועדת. רק אם ידוע לך על נוגדנים יוצאי דופן נגד כדוריות אדומות המצויים בדמך (ומידע על כך תקבלי מבנק הדם או ממד"א) כדאי לציין זאת כדי שיבדקו את נמנה המיועדת באופן ספציפי לפי הנוגדן.

30/07/2004 | 08:41 | מאת: גליה

אכן קיים אצלי איזה נוגדן,נולד לי בן לפני 5 חודשים עם טרומבוציטופניה חריפה ונמצא כי האנטיגנים שעל פני הטסיות אצלו הם מסוג AB כלומר נחשפתי לגורם ה A שאינו קיים אצלי(לקח אותו מבעלי).האם במצב כזה צריך לציין משהו לפני קבלת עירוי,או בהצלבה שנעשת נבדק גם הגורם הזה? תודה מראש.

מנהל פורום המטולוגיה