שקיעת דם מוחשת
דיון מתוך פורום המטולוגיה
בן 48. בריא ולא לוקח תרופות. קרוב ל 10 שנים בעיה של אנמיה קלה. היה פירסום בעיתון על נושא בדיקת דם שציינה ששילוב של crp גבוה ושקיעת דם גבוהה זה סימן לא עלינו על תהליך דלקתי או סרטני. אפרט לך את בדיקות הדם שלי וחשוב מאוד להדגיש שמדובר בערכים קבועים ללא שינויים מהותיים במשך 10 שנים. אני עושה בדיקות דם כל כ 4 חודשים. עשיתי גם לפני 3 שנים קולונוסקופיה וירטואלית ובסדר. CRP 9.3 ESR 70 נע בין 45 ל 70 לפני 3 שבועות חליתי בדלקת ריאות והחלמתי. ======= WBC 8 RBC 4.5 HGB 12.7 נע קבוע בין 12.3 ל - 12.9 במשך 10 שנים !! HCT 38.5 MCV 85 MCH 28.2 PLT 303 MCHC 33.1 LYMPHOCYTES 40% NEUTROPHILS 50.8% ALBUMIN 4.3 GLOBULIN 3.49 IRON 65 בד"כ בין 55 ל 75 TRANSFERRIN 248 FOLIC ACID 6 FERRITIN 80 VITAMIN B 12 450 TSH 2.5 IMMUNOGLOBULIN A 308 יש שאומרים לי כניראה דלקת כרונית. הכתבה בעיתון על ה crp התחילה להדאיג. מה דעתך ?
שקיעת דם מוחשת אינה "המטולוגיה" וזו בדיקה בלתי ספציפית, כלומר לא מכוונת למחלה מסוימת. מאידך, רמת גלובולינים גבוהה יכולה לגרום לשקיעת דם מוחשת (בגלל המשקל הכבד שלהם ושקיעתם המהירה. זו בעצם בדיקת שקיעת הדם). צריך לבדוק את החלבונים בעזרת אימונואלקטרופורזה כדי לדעת אם זו עליה "כללית" (פוליקלונלית) או עליה של מקטע מסויים (מונוקלונלית) ובהתאם לממצאים להמשיך ולברר את הסיבה. דלקת כרונית, מחלה אוטואימונית, מחלה זיהומית כרונית או מילומה יכולים לגרום לשקיעת דם מוחשת ולרמה מוגברת של גלובולינים וגם לאנמיה , וכאמור, צריך לברר זאת.
עוד בדיקה שעשיתי לפני שנה (להזכיר לך אני בתוצאות קבועות מעל 10 שנים) Immunoglobulins, Urine ---------------------- Bence Jones Kappa negative Bence Jones Lambd negative האם זה מספק תשובה לשאלות?