אנמיה קשה מאוד

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

18/07/2004 | 09:39 | מאת: רינה

למומחה שלום רב, חמי בן 80 מאבד דם (רמת ההמוגלובין יורדת אצלו במהירות ) במשך כשבועיים מאז קבל 4 מנות דם רמת ההמוגלובין אצלו היתה 11 ירדה לרמה של 8.7 במכון ההמטולוגי נלקחה דגימה של מח עצם ותשובת הרופא היתה שמח העצם שלו מתאים תמונת מצב של אדם בגילו ואינו מייצר כבר את כדוריות הדם האדומות. חמי מקבל מדי שבוע בערך זריקת אריתרופויטין כ 5000יחידות. שאלתי היא מלבד לקבל מנת דם מדי חודש מה ניתן לעשות על מנת לשפר את מצבו????? תודה מראש על תשובך רינה

18/07/2004 | 10:02 | מאת: תשובת מנהל הפורום

איני מקבל את הקביעה ש"מח העצם מתאים לגילו" ובגלל זה אינו מייצר דם. לענ"ד אין דבר כזה. יש מחלות שונות שבגללן מח העצם אינו מסוגל לייצר דם, אבל זה לא משהו "טבעי" או משהו שנגרם בגלל "גיל", ויש לחתור לקביעת אבחנה נכונה ומדוייקת. בהתאם לאבחנה - אפשר שיש טיפול לתיקון המצב ואפשר גם שאין טיפול אלא רק תמיכה במתן דם, אבל בלי אבחנה נכונה ומדויקת אין לי למה להתייחס. נראה לי שכדאי לבקש חוות דעת נוספת ורביזיה של הממצאים.

מנהל פורום המטולוגיה